Ghid comparatie aparate de cafea

Ghid comparatie aparate de cafea

Cafeaua este una dintre băuturile preferate ale oamenilor de pretutindeni, iar modul de preparare este adecvat fiecărei persoane. Unii oamenii preferă să-şi pregătească licoarea plină de savoare la cafetieră, în timp ce alţii utilizează un aparat de cafea de genul expresor cafea boabe sau espressor automat. Alţii preferă să-şi pregătească cafeaua la ibric ori la o presă franceză.

Aceasta din urmă este un instrument special de pregătire al cafelei, format dintr-o cană filtru cafea şi un capac în care este integrat un piston. Cafeaua folosită este cea măcinată din boabe de kfea, iar gustul şi savoarea rezultate sunt unice. O presă franceză este o îmbinare ideală între un ibric obişnuit şi câteva dintre caracteristicile caftierei.

La acest aparat de cafea poate fi pregătită atât cafea obişnuită, cât şi ceai. Chiar dacă nu se compară cu avantajele oferite de către produsele unor branduri de renume din domeniu, precum Saeco, Krups sau Delonghi, aceste aparate de cafea îţi vor oferi o multitudine de beneficii pe termen lung.

De ce avem nevoie de genul acesta de aparate de cafea

De ce avem nevoie de genul acesta de aparate de cafea?

Cafeaua la ibric nu reuşeşte să-ţi ofere un produs de calitate, care să menţină gustul, savoarea şi aroma cafelei la cele mai ridicate standarde. Preţul unei cafetiere sau filtru de cafea din gama superioară este destul de mare, iar despre expresoare de cafea nici nu poate fi vorba. Presa franceză este genul de aparate de cafea care oferă, pentru un preţ decent, o cafea de calitate.

Iată câteva dintre beneficiile oferite de genul acesta de aparate de cafea:

 • mail-forward
  Cafeaua pregătită la o presă franceză îţi oferă un gust unic datorită granulatiei mai puţin fine;
 • mail-forward
  Îţi permite să realizezi cafeaua aşa cum îţi place, oferindu-ţi posibilitatea de a mixa cantitatea de apă cu cea de cafea;
 • mail-forward
  Este un aparat versatil care permite realizarea mai multor băuturi din gama cafelei, dar şi a ceaiurilor;
 • mail-forward
  Controlul asupra modului de preparare a cafelei este unul total, iar implicarea directă de-a lungul întregului proces permite crearea unei cafele aşa cum îţi doreşti;
 • mail-forward
  Spre deosebire de ibric, genul acesta de aparate de cafea permit pregătirea unei cantităţi mai mari de cafea, dar şi asigurarea unei calităţi a produsului rezultat;
 • mail-forward
  Genul acesta de aparate de cafea îţi oferă maximul de avantaje în ceea ce priveşte curăţarea şi întreţinerea (părţile sunt detaşabile şi se pot spăla foarte uşor, atât sub jet de apă, cât şi-n maşina de spălat vase);
 • mail-forward
  Presa franceză permite ca apa cu care se pregăteşte cafeaua să aibă temperatura optimă pentru a menţine proprietăţile cafelei intacte (între 90-92 grade);
 • mail-forward
  Designul este unul de tip compact, iar dimensiunile foarte reduse permit stocarea aparatului în orice tip de spaţiu.

Istoria presei franceze începe în anii ’30, când Attillio Călimani a conceput acest tip de maşină de cafea. Pentru a prepara o cafea de calitate superioară cu ajutorul acestor aparate de cafea este nevoie de o râşniţă de cafea profesională şi de cafea boabe de calitate.

Prin apăsarea pistonului integrat, cafeaua va fi presată în mod optim pentru a ajunge la nivelul dorit de calitate. Cafeaua se va prepara în maxim 4 minute, şi, spre deosebire de orice alt tip de cafetiere, avantajele oferite de către temperatura ideală a apei şi presiunea corespunzătoare va avea drept rezultat o cafea cu adevărat delicioasă.

Istoria presei franceze

Ce trebuie să urmărim neapărat la achiziţionarea acestor aparate de cafea?

Dacă în cazul unui expresor sau al unei cafetiere lucrurile sunt destul de complicate în ceea ce priveşte caracteristicile, pentru aceste aparate de cafea lucrurile sunt ceva mai simple. Trebuie ţinut cont că o presă franceză îţi oferă control absolut asupra modului de pregătire a cafelei, dar pentru a obţine o cafea perfectă ai nevoie de o râşniţă de cafea performantă şi de materie primă de prima clasă.

Pentru a putea prepara cafeaua perfectă cu ajutorul unei prese franceze trebuie să iei în considerare următoarele elemente:

 • mail-forward
  Temperatura apei pe care o foloseşti (care trebuie să aibă între 90 şi 92 grade pentru că numai la această temperatură cafeaua îşi va păstra proprietăţile intacte);
 • mail-forward
  Calitatea apei pe care o utilizezi în procesul de preparare a cafelei cu ajutorul acestor tipuri de aparate de cafea (aceasta trebuie să fie fără impurităţi sau să foloseşti un filtru de eliminare a impurităţilor pentru apa de la robinet);
 • mail-forward
  Gradul de măcinare al cafelei (în acest caz râşnita de cafea manuală este ideală pentru a obţine granulaţia perfectă – cafeaua măcinată trebuie să fie zgrunţuroasă, iar granulaţia să nu fie deloc fină);
 • mail-forward
  Timpul de infuzie ( o cafea pregătită la astfel de aparate de cafea se consideră a fi preparată în mod corespunzător în maxim 4 minute);
 • mail-forward
  Cantitatea de cafea preparată (calitatea cafelei pregătită la o presă franceză trebuie să fie direct proporţională cu cantitatea).

Boabele de cafea care sunt folosite pentru pregătirea cafelei cu ajutorul acestui instrument îşi vor păstra proprietăţile intacte dacă sunt păstrate în recipiente care le asigură umiditatea şi temperatura perfectă, înainte de a fi râşnite.

Atunci când îţi vei cumpăra o presă franceză trebuie să iei în considerare următoarele aspecte:

 • exclamation-triangle
  1. Capacitatea recipientului de apă

Cu cât acesta este mai mare, cu atât numărul cestilor de cafea rezultate va fi mai mare (cele de 1 litru sunt ideale). Sunt recomandate acele aparate de cafea care pot asigura între 2-4 ceşti de cafea per ciclul de pregătire. Un rol important în îndeplinirea acestei cauze îl joacă indicatorul de apă de pe rezervor, aşa că trebuie ca acest element să se regăsească la presa franceză pe care o achiziţionezi.

 • exclamation-triangle
  2. Pereţii recipientului

Este foarte important ca aceştia să fie dubli pentru a asigura menţinerea temperaturii optime pentru prepararea cafelei. Pereţii din inox oferă garanţia că apa îşi va menţine temperatura constantă de-a lungul desfăşurării operaţiunii de pregătire a cafelei.

 • exclamation-triangle
  3. Capacul cu piston

Fiind un element important al întregului angrenaj acesta trebuie să fie confecţionat dintr-un material de calitate. Rezistenţa este foarte importantă, iar gradul de apăsare să permită realizarea maximului de presiune pentru a rezulta o cafea aşa cum îţi doreşti.

 • exclamation-triangle
  4. Mânerul de susţinere


Chiar dacă nu pare important, acesta contribuie la menţinerea instrumentului pe o poziţie fixă în timpul apăsării pistonului.

 • exclamation-triangle
  5. Calitatea pieselor din care este confecţionată presa

Plasticul nu înseamnă doar un preţ scăzut, ci şi o fiabilitate redusă în timp a acestor aparate de cafea. De aceea, sticla şi elementele de inox trebuie să se regăsească în configuraţia presei pe care o vei achiziţiona. Acestea vor contribui la o garanţie extinsă a produsului şi la o fiabilitate sporită chiar şi-n condiţii intense de utilizare.

 • exclamation-triangle
  6. Designul

Chiar dacă nu pare a fi un element atât de important, designul unei prese trebuie să fie compact, ergonomic, modern şi să se potrivească cu orice tip de bucătărie.

Recomandări aparate de cafea

Recomandări aparate de cafea


French Press Bialetti 1 litru


Este unul dintre acele aparate de cafea care se remarcă prin calitatea pieselor componente. Capacitatea să de 1 litru oferă avantajul pregătirii unei cantităţi mari de cafea în maxim 4 minute. Infuzorul este ideal atât pentru pregătirea cafelei, cât şi a ceaiului, astfel că acest instrument oferă un grad ridicat de versalitate.

Funcţii

 • arrow-right
  Infuzor de cafea şi ceai;
 • arrow-right
  Elementele componente din oţel inoxidabil contribuie la menţinerea temperaturii constante de-a lungul procesului de preparare a cafelei;
 • arrow-right
  Pistonul intregrat este din oţel inoxidabil, ceea ce asigură o fiabilitate ridicată în folosire, chiar şi-n condiţii de exploatare intense;
 • arrow-right
  Siguranţă maximă în timpul folosirii aparatului.

Pro

 • check
  Poţi prepara până la 1 litru de cafea;
 • check
  Designul este modern, compact şi ergonomic.

Cons

 • exclamation-triangle
  Preţul este puţin mai mare decât al competitorilor.

Preţ

Preţul acestei prese este cuprins între 110 şi 150 Ron.

Rating

Este un produs cotat la 4,5 stele din 5.


French Press Bialetti 0,350 l


Este un produs din gama aparate de cafea care impresioneaza printr-un design impecabil si prin posibilitatea de a pregati atât cafea, cât si ceai. Recipientul are o capacitate de 0, 35 litri, iar materialul de calitate îi confera o rezistenta sporita în timp.

Funcţii

 • arrow-right
  Stabilitate în timpul explotarii datorită calităţii materialelor;
 • arrow-right
  Capac cu piston din inox, care asigură o presiune optimă pentru o cafea sau un ceai de calitate;
 • arrow-right
  Cafeaua rezultată este de calitate superioară graţie dozajului ideal de apă şi cafea care pătrunde prin infuzor;
 • arrow-right
  Talpa de siguranţă pentru menţinerea echilibrului în timpul manevrării.

Pro

 • check
  Cafeaua rezultată este de calitate premium, graţie controlului asupra temperaturii apei şi a dozajului de cafea;
 • check
  Design compact care îi permite stocarea în orice tip de spaţiu, chiar şi-n cele înguste.

Cons

 • exclamation-triangle
  Capacitate scăzută de cafea (numai 0,35 litri);
 • exclamation-triangle
  Preţul este puţin prea mare raportat la cantitatea de cafea care se poate prepara.

Preţ

Preţul acestui produs din categoria aparate de cafea este cuprins între 74 şi 105 Ron.

Rating

Este un produs care beneficiază de 4,5 stele din 5.


French Press 1L - Vitesse


Este unul dintre acele aparate de cafea care atrage prin designul compact si calitatea pieselor componente. Recipientul de apa are o capacitate de 1 litru, fiind confectionat din sticla termorezistenta. Filtrul si capacul sunt realizate din inox, ceea ce-i asigura aparatului o rezistenta sporita în timp.

Funcţii

 • arrow-right
  Functie de mentinere a temperaturii constante datorita recipientului din sticla termorezistenta;
 • arrow-right
  Presiunea se exercita manual cu ajutorul pistonului din inox.

Pro

Cons

 • exclamation-triangle
  Nu are un design foarte încântator din punct de vedere vizual.

Preţ

Pretul acestui produs este cuprins între 110 si 120 Ron.

Rating

Este un aparat de cafea care are un nivel de rating de 5 stele din 5.


French Press Bodum Bistro Black


Face parte din categoria aparate de cafea complexe, având si functie de cafetiera. Are o putere de 410 W, capacitatea recipientului de apa garanteaza prepararea a 4 cesti de cafea, iar piciorusele anti-alunecare asigura mentinerea stabilitatii la cel mai ridicat nivel.

Funcţii

 • arrow-right
  O masina de cafea versatila, cu functie de presa de cafea, dar si de cafetiera;
 • arrow-right
  Functie de indicare a cantitatii de apa din recipient;
 • arrow-right
  Functie de mentinere a temperaturii cafelei, dar si a apei atunci când este actionata presa franceza;
 • arrow-right
  Functie anti-alunecare gratie picioruselor dispuse în partea inferioara.

Pro

 • check
  Aparat versatil, care permite pregatirea cafelei în doua moduri;
 • check
  Pâna la 4 cesti de cafea gratie recipientului mare;
 • check
  Cana gradata pentru a sti care este cantitatea de apa din recipient;
 • check
  Materiale solide si care contribuie la garantarea rezistentei în timp a produsului.​​​​

Cons

 • exclamation-triangle
  Greutate mare pentru o presa de cafea (1,9 kg);
 • exclamation-triangle
  Pret mult prea mare pentru o presa franceza.

Preţ

Pretul acestui instrument din categoria aparate de cafea este cuprins între 250 si 320 Ron.

Rating

Produsul este cotat la 5 stele din 5.

Concluzie

Pentru iubitorii unei cafele savuroase, aceste aparate de cafea sunt instrumentele ideale pentru a obtine maximul de calitate din orice tip de cafea.

Gratie prezentei unor caracteristici deosebite, aceste produse garanteaza calitatea cafelei si îti asigura controlul absolut asupra modului de preparare.

Te poti bucura oricând de o cafea savuroasa si în care vei regasi toate proprietatile cafelei, iar fiecare zi va fi un nou prilej de a zâmbi!

Leave a Comment: