Ghid comparatie espressoare automate

Ghid comparatie espressoare automate

Cafeaua este unul dintre cele mai iubite produse oferite de natura binevoitoare. Iubitorii cafelei ştiu cum să-i valorifice la adevărata valoare toate proprietăţile şi cum să o transforme într-un ritual zilnic. Pentru aceştia, arta de a pregăti cafeaua se desăvârşeşte cu ajutorul unuia dintre intrumentele moderne cele mai complexe: espressorul automat de cafea.

În mod obişnuit, din bucătăria oricărei persoane nu poate lipsi o cafetieră, un expresor manual de cafea sau un espressor automat.

Acesta din urmă prezintă o gamă extinsă de avantaje comparativ cu primele două, iar acest aspect este suficient pentru a plasa acest obiect pe lista lucrurilor esenţiale în prepararea cafelei.

Un espressor de calitate îţi va oferi întotdeauna:

 • mail-forward
  Posibilitatea de a pregăti orice tip de cafea doar prin apăsarea unui singur buton;
 • mail-forward
  Râşniţă încorporată pentru a te bucura de calitatea superioară a unei cafele preparate din boabe proaspăt măcinate;
 • mail-forward
  Funcţii de memeorare a preferinţelor tale, astfel încât să ai parte de cafeaua favorită fără să mai fie nevoie de intervenţia ta directă în procesul de preparare;
 • mail-forward
  Extra-opţiuni de auto-curăţare şi detartrare pentru prelungirea duratei de viaţă a aparatului de cafea.

Un expresor cafea boabe este modul perfect de a transforma chiar şi o kfea obişnuită într-un preparat deosebit. Graţie funcţiilor şi extra-opţiunilor integrate, acest aparat de cafea se va ocupa de unul singur de pregătirea cafelei tale în fiecare dimineaţă. Un astfel de espressor o să te desfete mereu cu arome unice şi cu o savoare inconfundabilă a cafelei.

De aceea, prin intermediul acestui ghid îţi vom prezenta toate elementele de care trebuie să ţii cont atunci când îţi achiziţionezi un astfel de espressor.

De ce avem nevoie de un espressor automat de cafea?

De ce avem nevoie de un espressor automat de cafea?

Atunci când utilizezi un espressor automat de cafea o să ai parte de o experienţă unică de pregătire a acestei licori specataculoase. Spre deosebire de cafetiere sau expressoarele manuale, acolo unde trebuie să supraveghezi întreg procesul de pregătire al cafelei, în cazul unui astfel de espressor tu doar vei lansa un minim de comenzi, iar cafeaua va fi gata în cel mai scurt timp posibil.

Pe piaţa de expresoare de cafea există foarte mulţi producători de calitate, dintre aceştia Philips Saeco şi Delonghi, fiind printre cei mai apreciaţi. Pentru o fabilitate sporită merită să achiziţionezi un expresor cafea cu râşniţă încorporată, astfel încât să te bucuri în întregime de toate avantajele oferite de kfea.

Iată care sunt doar câteva dintre motivele pentru care ai nevoie de un espressor cafea automat:

 • mail-forward
  Este un sistem complet de pregătire a cafelei (de la etapa râşnirii şi până la prepararea anumitor variaţii de cafea – cappucciono, latte macchiato, cafea espresso, etc.);
 • mail-forward
  Întreg procesul tehnologic este efectuat de către acest expresor de cafea (tu nu trebuie decât să-l alimentezi cu cafea boabe, lapte şi apă şi să apeşi pe butoane);
 • mail-forward
  Beneficiază de funcţii de auto reglare a presiunii şi temperaturii pentru a furniza cafea de calitate premium;
 • mail-forward
  Modelele din gama superioară şi premium beneficiază de o râşniţă cafea profesională integrată, ceea ce înseamnă economie de spaţiu în bucătărie şi maxim de calitate în pregătirea cafelei.

Graţie acestor avantaje, un astfel de espresor este ideal pentru a pregăti o cafea cu o aromă şi savoare unică. Este un produs optim în ceea ce priveşte modul de exploatare, prezentând maximul de beneficii, în special sub aspectul raportului calitate-preţ. O astfel de maşină de cafea este potrivită pentru pasionaţii de cafea, familiile tinere şi pentru cei care apreciază o cafea de calitate degustată alături de cei dragi, familie şi prieteni.

Ce trebuie să urmărim neapărat la un espressor

Ce trebuie să urmărim neapărat la un espressor

Făcând parte din categoria premium de expresoare, acest aparat de cafea înglobează câteva caracteristici de care trebuie să ţinem cont, atunci când îl alegem. Prezenţa acestor trăsături îi asigură aparatului o durată de viaţă prelungită şi maximul de beneficii celui care îl utilizează. Iată care sunt acele elemente care trebuie să se regăsească în configuraţia unui espressor automat de calitate:

 • exclamation-triangle
  1. Puterea aparatului

Este un element de care trebuie ţinut cont, mai ales că aceste espressoare sunt în general foarte puternice. Puterea unui astfel de espresor cafea se încadrează între 1400 şi 2000 W, ceea ce spune totul despre aceste aparate. În mod normal o cafetieră sau un espressor obişnuit dezvoltă o putere de maxim 1460 W (în cazul celor mai puternice produse din categoria lor).

 • exclamation-triangle
  2. Râşniţă de cafea încorporată

Prezenţa unui astfel de accesoriu nu doar că-ţi oferă posibilitatea de a te delecta cu o cafea proaspătă şi care are maximul de proprietăţi, dar te ajută şi să economiseşti în ceea ce priveşte spaţiul. O râşniţă de calitate ocupă nu doar spaţiu, dar costă şi bani; atunci când ai un espressor automat de calitate, care are o râşniţă integrată, nu mai ai nevoie de o râşniţă cafea manuală. Ceea ce înseamnă că vei scăpa şi de râşnitul manual!

 • exclamation-triangle
  3. Lamele cuţitelor de la râşniţa de cafea încorporată

Acestea trebuie să fie confecţionate din material cu rezistenţă ridicată în timp (ceramică sau din oţel inoxidabil) şi să aibă o dispunere care să permită măcinarea boabelor de cafea de la cel mai mare şi până la cel fin nivel de granulaţie.

 • exclamation-triangle
  4. Dispensorul de cafea trebuie să fie reglabil

Nu toată lumea foloseşte acelaşi tip de cană de cafea; unii preferă ceştile, alţii paharele cu toartă, iar alţii cănile tradiţionale de cafea. De aceea, pentru ca toată lumea să se bucure în egală măsură de modul preferat de degustare a cafelei, dispensorul de cafea trebuie să ofere posibilitatea de ajustare în funcţie de înălţimea recipientului din care ne savurăm cafeaua.

 • exclamation-triangle
  5. Funcţii automate pentru spălare şi decalcifiere

Curăţarea unui espressor trebuie să fie o operaţiune care se efectuează cu plăcere. Prezenţa acestor funcţii integrate îi oferă aparatului posibilitatea de a se auto-curăţa, fără să mai fie nevoie de intervenţia umană. În plus, părţile detaşabile constituie un plus pentru genul acesta de aparate, fiindcă permit spălarea sub un jet de apă sau în maşina de spălat vase.

 • exclamation-triangle
  6. Extra-opţiuni precum funcţia Thermoblock, funcţia de memorare a preferinţelor şi funcţia de selectare a concentraţiei

Genul acesta de funcţii îi permite aparatului tău de cafea să-ţi furnizeze maximul de avantaje; cafeaua ta va putea fi servită la temperatura perfectă în permanenţă, va fi exact aşa cum o preferi tu de fiecare dată şi îţi va oferi concentraţia optimă de arome şi intensitate la fiecare servire.

Recomandări espressor de cafea automat

Recomandări espressor de cafea automat

Chiar dacă ai la îndemână o gamă bogată de aparate cafea profesionale, dintre care poţi alege, iată câteva exemple ale unor espressoare care au fost testate şi evaluate de către noi. Toate aceste aparate de cafea îndeplinesc condiţiile şi recomandările noastre, încadrându-se în categoria produselor care respectă şi una dintre cele mai importante criterii: raportul calitate-preţ.


Espressorul automat de cafea Philips HD8829/09

Espressorul automat de cafea Philips HD8829/09


Este un espressor care prezintă câteva caracteristici bine poziţionate în tabelul elementelor esenţiale pentru un espressor de cafea de calitate: putere (1850 W), rasinta de cafea încorporată cu un sistem de cuţite ceramice, boiler cu încălzire rapidă şi sistem automat de curăţare şi de decalcifiere.

Funcţii

 • arrow-right
  Rasinta de cafea încorporată, cu un sistem de cuţite ceramic, care permit măcinarea boabelor de cafe ape 5 trepte de granulaţie.
 • arrow-right
  Funcţia Aroma Plus şi Memo care permit prepararea unei cafele cu extra-aromă şi intensitate a gustului, dar şi memorarea parametrilor de servire a cafelei tale favorite. Plus funcţie Easy Cappuccino pentru a pregăti o ceaşcă de cappuccino de calitate!
 • arrow-right
  Sistem de spumare înglobat care permite pregătirea unor variate tipuri de cafea, de la cappuccino şi până la latte macchiato cu extra-spumă.
 • arrow-right
  Recipient detaşabil pentru lapte cu funcţie de auto-curăţare în profunzime Milk Clean.

Pro

 • check
  Rezervor cu capacitate mare de stocare a apei (1,8 litri);
 • check
  Compartiment pentru cafea cu o capacitate de 250 grame;
 • check
  Părţi detaşabile (rezervor, recipient pentru lapte şi tăviţa) care se pot spăla în maşina de spălat vase sau sub jet de apă;
 • check
  Pornirea sau închiderea se pot seta cu ajutorul funcţiei de programare.

Cons

 • exclamation-triangle
  Greutate ridicată (7,2 kg);
 • exclamation-triangle
  Dimensiuni mari (215 x 429 x 330 mm).

Preţ

Fiind un espressor din gama premium preţul acestuia este cuprins între 1500 şi 2400 Ron.

Rating

Este un produs ultra-performat, care este evaluat la 5 stele din 5.


Espressorul automat de cafea Philips Saeco Sarista

Espressorul automat de cafea Philips Saeco Sarista


Este un expresor cafea Saeco clasic, ceea ce înseamnă fiabilitate sporită şi calitate premium.

Puterea dezvoltată este de 2000 W, are un rezervor special pentru cafeaua boabe care este detaşabil şi care permite măcinarea şi folosirea rapidă, precum şi un filtru de cafea încorporat.

Funcţii

 • arrow-right
  Filtru de cafea integrat, care permite pregătirea a până la 10 ceşti de cafea;
 • arrow-right
  Funcţie de oprire în mod automat după o jumătate de ore de neutilizare;
 • arrow-right
  Funcţie de indicare a cantităţii de apă şi senzor pentru decalcifiere;
 • arrow-right
  Funcţie de pregătire a 2 cafele espressor simultan.

Pro

 • check
  Rezervor cu capacitate de 1,2 litri de apă, care permite prepararea a 10 ceşti de cafea;
 • check
  Are sistem anti-calcar pentru o curăţare rapidă şi în profunzime;
 • check
  Părţi detaşabile care se pot spăla şi curăţa foarte uşor (chiar şi-n maşina de spălat vase);
 • check
  Design modern şi compact care îi permite adaptarea la orice tip de spaţiu.

Cons

 • exclamation-triangle
  Greutate ridicată ( 9 kg);
 • exclamation-triangle
  Nu are o rasnita de cafea profesională încorporată.

Preţ

Fiind un produs premium de la producătorul de renume Saeco, preţul său este cuprins între 1100 Ron şi 1450 Ron.

Rating

Este un espressor de calitate, cotat la 5 stele din 5.


Espressorul automat de cafea DeLonghi Magnifica ESAM3000B

Espressorul automat de cafea DeLonghi Magnifica ESAM3000B


Este un espressor Delonghi tipic, cu o multitudine de funcţii şi extra-opţiuni (Thermoblock, stand-by, oprire automată, economisire de energie, etc.). Puterea să este de 1450 W, are un rezervor de apă de 1,8 litri şi o râşniţă de cafea foarte performantă cu 13 trepte de râşnire.

Funcţii

 • arrow-right
  Funcţie de oprire în mod automat;
 • arrow-right
  Funcţie de menţinere a temperaturii constante Thermoblock;
 • arrow-right
  Funcţie de auto-curăţare, de indicare a cantităţii de apă din rezervor şi de economisire a energiei electrice;
 • arrow-right
  Funcţie de alimentare, atât cu cafea boabe măcinată, cât şi cu cafea măcinată la propria-i râşniţă încorporată.

Pro

 • check
  Compartiment de stocare a cafelei de 200 grame;
 • check
  Dispozitiv de spumare pentru extra-spumă;
 • check
  Râşniţă integrată cu 13 trepte de măcinare;
 • check
  Temperatura se controlează în mod electronic.​​​​

Cons

 • exclamation-triangle
  Greutate foarte ridicată (10 kg);
 • exclamation-triangle
  Dimensiuni mari (285 x 375 x 360 mm)

Preţ

Preţul acestui espressor este cuprins între 1400 şi 2900 Ron.

Rating

Acest expresor cafea delonghi este un produs de 5 stele din 5.


Espressorul automat de cafea Krups Espresseria Automatic EA8107


Este un aparat de cafea robust, cu o putere de 1400 W, un rezervor de apă cu capacitate de 1,7 litri şi o râşniţă integrată cu 3 niveluri de râşnire.

Funcţii

 • arrow-right
  Funcţie Thermoblock, care permite menţinerea cafelei la o temperatură constantă;
 • arrow-right
  Funcţie de auto-curăţare care oferă posibilitatea curăţării rapide a aparatului;
 • arrow-right
  Funcţie de decalcifiere;
 • arrow-right
  Funcţie de indicare a cantităţii de apă din rezervor.

Pro

 • check
  Râşniţă de cafea încorporată cu 3 trepte de măcinare;
 • check
  Rezervor cu o capacitate mare (1,7 litri);
 • check
  Posibilitatea de setare a cantităţii de cafea;
 • check
  Prepararea unor variaţii de cafea, precum cappuccino cu extra-spumă datorită duzei cu aburi.

Cons

 • exclamation-triangle
  Dimensiuni mari (245 x 330 x 365 mm);
 • exclamation-triangle
  Este un aparat masiv, cu un design mult prea robust.

Preţ

Preţul unui astfel de espressor este cuprins între 1050 şi 1800 Ron.

Rating

Este un espressor performat, fiind evaluat la 5 stele din 5.

Concluzie

Un espressor automat de cafea îţi va oferi întotdeauna posibilitatea de a te bucura de cafeaua ta favorită doar dintr-o singură apăsare de buton.

Graţie unor beneficii indubitabile, aceste espressoare sunt o adevărată binecuvântare pentru iubitorii de cafea.

Tu pe care dintre acestea le-ai alege?

Leave a Comment: