Ghid comparatie expresoare cafea

Ghid comparatie expresoare cafea

Categoria espressoarelor de cafea încântă printr-o gamă variată de tipuri şi modele, acestea oferindu-le iubitorilor de cafea multiple opţiuni de a se bucura de licoarea plină de energie care are puterea de a schimba ziua.

De-a lungul acestui ghid vom folosi de expresia expresoarea cafea în mod intenţionat, dat fiind faptul că, deşi incorect scris, termenul este mai des utilizat de către oameni în forma sa incorectă. De fapt, scopul acestui ghid este de a te ajuta să-ţi alegi un aparat de cafea corespunzător, aşa că vom încerca să o facem într-un mod cât mai familiar posibil.

Spre deosebire de o cafetieră, un expresor cafea boabe sau un expresor din categoria automată sau profesională de espressoare, un expresor pe bază de capsule îţi oferă versalitate. Este un produs care combină un design super compact cu o serie de performanţe care se regăsesc la toate celelalte aparate de cafea.

De fiecare dată când foloseşti un astfel de espressor cafea te vei bucura de:

 • mail-forward
  Unul dintre cele mai simple şi prietenoase sisteme de preparare a cafelei;
 • mail-forward
  Varietate în tipul de cafea preparată (de la espresso şi cappuccino şi până la latte macchiato şi moccacino);
 • mail-forward
  Posibilitatea de a controla intensitatea aromei cafelei prin folosirea capsule potrivite;
 • mail-forward
  Un design compact, modern şi ergonomic, care oferă un plus de valoare bucătăriei tale.

Chiar dacă preţul capsulelor de kfea contribuie la creşterea investiţiei în timp, genul acesta de expresoare cafea este o soluţie optimă pentru cei care sunt mereu grăbiţi, dar care apreciază o cafea de calitate. Trebuie doar să introduci capsula în aparat şi cafeaua este gata de degustat!

De ce avem nevoie de expresoare cafea?

De ce avem nevoie de expresoare cafea?

Multe dintre aceste expresoare cafea beneficiază de un design extrem de atrăgător, care încântă din punct de vedere vizual şi estetic. Bucătăria devine instant mult mai vibrantă, iar aromele intense care sunt emanate de acest aparat de cafea sunt incredibil de reconfortante şi pline de savoare.

Iată câteva dintre motivele pentru care trebuie să ai şi tu în bucătărie unul dintre aceste expresoare cafea:

 • mail-forward
  Poţi prepara o multitudine de varietăţi de cafea, de la cea expresso, tip filtru, cafea cremă şi până la ceai;
 • mail-forward
  Fiecare capsulă este concepută într-un mod inteligent pentru a concentra maximul de aromă, savoare şi intensitate a cafelei, astfel încât să nu se piardă nimic din proprietăţile cafelei;
 • mail-forward
  Cel mai simplu şi uşor de folosit sistem de pregătire a cafelei din câte există, care presupune doar integrarea capsulei şi apăsarea unui buton;
 • mail-forward
  Consum redus de energie, graţie funcţiei de oprire automată după o anumită perioadă de timp;
 • mail-forward
  Posibilitatea de a pregăti o mulţime de tipuri de cafea, ceai şi ciocolată caldă, acesta fiind singurul tip de aparat din categoria expresoare cafea care poate oferi o vastitate de băuturi din gama cafea şi băuturi calde;
 • mail-forward
  Un design spectaculos, ingenios şi modern, care constituie un punct de atracţie vizuală de fiecare dată când intri în bucătărie.

Cei mai cunoscuţi producători de expresoare cafea sunt Saeco (care a dezvoltat gama de expresoare de cafea Tchibo), Krups şi Delonghi. Un expresor de cafea îţi va oferi întotdeauna suma avantajelor oferite de către cafetiere şi expresoarelor manuale şi o parte din cele oferite de către aparatele cafea profesionale.

Ce trebuie să urmărim atunci când achiziţionăm astfel de expresoare cafea?

Ce trebuie să urmărim atunci când achiziţionăm astfel de expresoare cafea?

Un espresor pentru preparat cafea trebuie selectat ţinând cont de o serie de factori. Nu trebuie uitat faptul că fiecare dintre aceste expresoare cafea funcţionează numai cu tipul de capsulă dedicată. Este foarte important ca pe lângă raportul calitate-preţ să iei în calcul şi preţul capsulelor pe care le foloseşte aparatul tău de făcut cafea.

Iată care sunt cele mai importante caracteristici de care trebuie să ţii cont atunci când îţi cumperi un espresor cafea:

 • exclamation-triangle
  1. Puterea şi presiunea aparatului

Un astfel de aparat de cafea se foloseşte de o putere cuprinsă între 1100 şi 1500 W. Puterea ajută aparatul la o încălzire mai rapidă şi îţi permite să pregăteşti cafeaua mai rapid. În ceea ce priveşte presiunea, această este standard, de 15 bari. O astfel de presiune este suficientă pentru ca doza de cafea din capsulă să fie exploatată în mod optim pentru obţinerea maximului de beneficii.

 • exclamation-triangle
  2. Funcţia de închidere automată a aparatului (ECO)

Această funcţie le permite aparatelor din categoria expresoare cafea să contribuie la obţinerea unui consum scăzut de energie electrică. Sunt preferate cele care oferă un timp cât mai redus până la închidere (între 5 şi 9 minute). În plus, clasa energetică A este un avantaj important pe care trebuie să-l prezinte expresorul tău pe bază de capsule.

 • exclamation-triangle
  3. Garanţia

Cu cât este mai superior aparatul din punct de vedere al elementelor componente, cu atât este mai ridicată şi garanţia oferită. În general, garanţia pentru oricare dintre aceste expresoare cafea este de 24 de luni, dar există şi modele care ajung până la 40 de luni garanţie.

 • exclamation-triangle
  4. Preţul capsulelor

Dat fiind faptul că acest tip de aparat de cafea utilizează doar un anumit tip de capsule, preţul acestora contează foarte mult. Un preţ scăzut al accesoriilor este de preferat, iar formulele care îţi oferă cadou capsulele sunt nişte oferte de neratat.

 • exclamation-triangle
  5. Funcţii de auto-curăţare şi de detrartare

Prezenţa senzorilor care indică când este timpul să curăţăm aparatul este esenţială pentru prelungirea duratei de viaţă a acestuia. Nu toate aceste expresoare cafea beneficiază de astfel de senzori, de aceea, atunci când identificăm un astfel de aparat de cafea îl putem cumpăra imediat.

 • exclamation-triangle
  6. Recipientul încorporat pentru capsulele folosite

Este unul dintre cele mai utile elementele ale acestor expresoare cafea, fiindcă îţi oferă posibilitatea de a stoca capsulele folosite. Avantajul principal este că acest compartiment permite stocarea în siguranţă a acestor capsule până când aparatul va fi golit.

Apasarea unui buton

Acest tip de maşină de cafea este ideală pentru cei care iubesc cafeaua şi variaţiile acestora.

O cafea preparată din capsulă conţine cantitatea optimă de cafea pentru a pregăti o cafea excelentă. Iar ceea ce este şi mai important este că timpul de preparare este de numai 30 de secunde. În plus, întreg procesul se desfăşoară de la sine, prin apăsarea unui buton.

Recomandări expresoare cafea

Pe baza elementelor mai sus menţionate îţi vom prezenta o listă cu expresoare cafea care se încadrează în categoria aparatelor care merită întreaga atenţie. Acestea sunt capabile să-ţi furnizeze cea mai bună cafea expreso şi multe variaţii de cafea, ceai sau ciocolată caldă, dar şi băuturi reci.

În plus, graţie funcţiilor integrate precum oprirea automată, auto-curăţare şi detartrare automată şi faptului că vei deţine un aparat excelent de preparare a cafelei, te vei bucura de maximul de avantaje de fiecare dată când îl vei utiliza.


Expresorul de cafea Bosch Tassimo Joy TAS4503


Expresorul de cafea Bosch Tassimo Joy TAS4503 are o putere de 1300 W, o capacitate a rezervorului de 1,4 litri şi este un aparat automat. Presiunea este de 3,3 bari, espressorul putând pregăti o gamă variată de băuturi pe bază de kfea.

Funcţii

 • arrow-right
  Funcţie de autocurăţare care îţi permite să identifici momentul în care aparatul necesită cutare prin alerta emisă de senzorul integrat.
 • arrow-right
  Funcţie de detartrare acţionează atunci când nivelul de calcar a atins pragul critic prin intermediul unui senzor înglobat.

Pro

 • check
  Părţile detaşabile (rezervorul de apă, etc.) se pot spală sub jet de apă sau în maşina de spălat vase;
 • check
  Poţi prepara o gamă bogată de preparate calde de tip cafea şi ceai.

Cons

 • exclamation-triangle
  Utilizează numai capsule dedicate;
 • exclamation-triangle
  Presiunea este de numai 3,3 bari.

Preţ

Preţul acestui produs din categoria expresoare cafea este cuprins între 420 Ron şi 650 Ron.

Rating

Este un expresor cafea care are 5 stele din 5.


Expresorul de cafea Tchibo Cafissimo Tuttocaffè Saeco


Expresorul de cafea Tchibo Cafissimo Tuttocaffè Saeco este unul dintre espressoarele tipice Saeco. Are un rezervor cu o capacitate de 0,7 litri şi este un aparat automat, care beneficiază de funcţia de auto-oprire după numai 9 minute de nefuncţionare.

Funcţii

 • arrow-right
  Funcţie de colectare a capsulelor utilizate (până la 6 capsule);
 • arrow-right
  Funcţie de reglare a înălţimii recipientelor din care se serveşte cafeaua, astfel încât să se poată folosi o gamă cât mai largă de astfel de recipiente;
 • arrow-right
  Funcţie de oprire automată şi de economisire a energiei electrice (după 9 minute de neutilizare);
 • arrow-right
  Funcţie de încălzire în numai 30 de secunde a expresorului.

Pro

 • check
  Design ultra-ergonomic şi modern, care încântă din punct de vedere vizual;

Cons

 • exclamation-triangle
  Greutate ridicată (4 kg);
 • exclamation-triangle
  Utilizează capsule dedicate.

Preţ

Preţul acestui produs este cuprins între 270 Ron şi 400 Ron.

Rating

Este unul dintre produsele din gama expresoare cafea care are 5 stele din 5 în ceea ce priveşte nivelul de rating.


Expresorul Krups Nescafe Dolce Gusto Piccolo KP1006


Expresorul Krups Nescafe Dolce Gusto Piccolo KP1006 face parte din categoria expresoare cafea manuale, oferindu-ţi posibilitatea de a pregăti o kfea de calitate la un nivel profesional. Presiunea este de 15 bari, capacitatea rezervorului este de 0,6 litri, iar funcţia ECO intră în acţiune după numai 5 minute.

Funcţii

 • arrow-right
  Clasa energetică A se datorează funcţiei de oprire automată a aparatului după numai 5 minute de neutilizare;
 • arrow-right
  Poţi pregăti atât preparate calde, cât şi reci cu ajutorul funcţiei Hot/Cold;
 • arrow-right
  Graţie funcţiei Cappuccino te vei putea delecta cu un preparat cu extra-spumă;
 • arrow-right
  Este un aparat multifuncţional, permiţând pregătirea a peste 25 de feluri de cafea şi preparate din această gamă.

Pro

 • check
  Design modern, ergonomic şi care încântă din punct de vedere vizual;
 • check
  Rezervorul de apă de 0,6 litri este detaşabil şi uşor de spălat în maşina de spălat vase sau manual;
 • check
  Presiunea de 15 bari permite obţinerea unei cafele cu o intensitate şi aromă optime;
 • check
  Garanţie de 24 de luni.

Cons

 • exclamation-triangle
  Se alimentează numai cu capsule dedicate;
 • exclamation-triangle
  Îi lipseşte compartimentul de stocare a capsulelor folosite.

Preţ

Preţul acestui produs din gama expresoare cafea este cuprins între 250 şi 390 Ron.

Rating

Este un aparat de cafea cu un nivel de rating de 5 stele din 5.


 Expresorul de cafea Tchibo Cafissimo Latte Argento


Expresorul de cafea Tchibo Cafissimo Latte Argento se remarcă ca fiind un produs dezvoltat în colaborare cu brandul Philips Saeco, unul dintre liderii în domeniu. Are o capacitate a rezervorului de 1 litru şi este un aparat de cafea automat. Beneficiază de o garanţie extinsă de 40 de luni graţie elementelor component de cea mai bună calitate.

Funcţii

 • arrow-right
  Funcţie de economisire energie electrică, aparatul oprindu-se la 9 minute după ce nu mai este folosit;
 • arrow-right
  Funcţie de setare a cantităţii de apă utilizată raportat la tipul de cafea care se pregăteşte;
 • arrow-right
  Oprire automată pentru a prelungi durata de viaţă a aparatului;
 • arrow-right
  Funcţie de reglare a înălţimii pentru o gamă variată de tipuri de recipient de servit cafeaua;
 • arrow-right
  Funcţie de auto-curăţare, care permite menţinerea aparatului în perfectă stare de funcţionare;
 • arrow-right
  Funcţie de colectare a capsulelor folosite (până la 10 bucăţi).

Pro

 • check
  Are un rezervor integrat (detaşabil) de 0,5 litri pentru lapte;
 • check
  Sistem uşor de folosit şi care permite prepararea cafelei foarte rapid.

Cons

 • exclamation-triangle
  Greutate ridicată (5,2 kg);
 • exclamation-triangle
  Utilizează numai capsule dedicate.

Preţ

Preţul acestui produs din categoria expresoare cafea este cuprins între 700 şi 1100 Ron.

Rating

Nivelul de rating al acestui expresor este de 5 stele din 5.

Concluzie

Atunci când îţi doreşti un aparat versatil şi care să-ţi ofere maximul de avantaje orientează-te către cele din categoria expresoare cafea.

Compatibile cu capsulele care conţin concentraţia ideală de cafea, aceste aparate sunt perfecte pentru cei care iubesc cafeaua de calitate care se prepară în maxim un minut.

În plus, de fiecare dată, cafeaua va avea un gust, o aromă şi o savaoare de neuitat.

Leave a Comment: