Review DeLonghi Magnifica S

Review DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B

Brandul DeLonghi este recunoscut la nivel internațional pentru calitatea dispozitivelor produse. Unul dintre cele mai elocvente expresoare de cafea este expresorul cafea boabe DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B. Acesta reușește să-ți ofere o cafea cu un gust aromat, într-o perioadă foarte scurtă de timp, datorită caracteristicilor performante ale acestui expressor de cafea.

Pe întreg parcursul acestei recenzii vom utiliza termeni precum “espresor” sau “expresor”, cu toate că forma corectă a denumirii este esspresor. Acești termeni sunt uzuali, ceea ce ne permite o mai ușoară interacțiune cu cititorii. În plus,  DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B se remarcă prin caracteristicile sale, iar nu prin denumire.

Drept urmare, puterea sa de 1450 W îl poziționează printre cele mai bune produse din categoria sa. Avantajele unei astfel de puteri constă în reducerea timpului de pregătire a cafelei și în economisirea de energie electrică. Presiunea este una standard, de 15 bari, ceea ce permite obținerea unei cafele cu aromă puternică și gust delicat.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B îți permite prepararea cafelelor simple, cât și a variațiilor delicioase de cappuccino, latte macchiato și caffe lungo. Utilizează în procesul de pregătire a cafelei, atât boabe de cafea, cât și cafea gata măcinată. Unul dintre avantajele acestui expressor de cafea este râșnita încorporată (cu 13 trepte de măcinare) ceea ce permite râșnirea boabelor de cafea acasă. Funcțiile de economisire a energiei electrice (ECO) și cea de intrare în modul Stand-By sunt ideale pentru cei care pun preț pe protejarea mediului înconjurător.

Separatorul de aromă permite o mai ușoară pregătire a cafelei raportat la gust (se poate seta nivelul de intensitate al cafelei). Rezervorul este unul generos, de 1,8 litri, care oferă o autonomie de 14 cești de cafea în decursul a 3 zile. Acest expressor de cafea este ușor de întreținut și curățat (are părți detașabile), iar afișajul LED permite un control total asupra modului în care îți vei prepara cafea zilnic.

Functii DeLonghi Magnifica S ECAM 22 110B

Dotându-ți bucătăria cu acest expresor DeLonghi vei beneficia de:

 • plus
   Control complet asupra modului de preparare a cafelei grație panoului de control cu afișaj LED;
 • plus
   Putere ridicată de 1450 W, presiune de 15 bari și selector de aromă pentru setarea intensității cafelei;
 • plus
   Sistem dedicat pregătirii cafelelor de tip cappuccino și a altor variații specifice, precum caffe lungo sau latte macchiato;
 • plus
   Funcție de memorare a tipului de cafea preferata;
 • plus
   Autonomie de până la 72 de ore (echivalentul a 14 cești de cafea) grație rezervorului de 1,8 litri;
 • plus
   Compartiment de depozitare a cafelei până la 250 grame;
 • plus
   Râșniță integrată cu 13 trepte de măcinare, ceea ce permite economisirea de spațiu (nu este nevoie de un dispozitiv de râșnire separat) și prepararea cafelei măcinată proaspăt;
 • plus
   Funcție de reglare a cantităților de apă și cafea pentru preparare unei cafele exact după gustul tau;
 • plus
   Funcții de auto-curățare, anti-picurare, economisire energie electrică (mod ECO și Standd-By);
 • plus
   Un proces de auto-curățare complet și executat în mod automat.

Acest espresor Delonghi este egalul oricărui expressor Philips Saeco, oferind nu doar caracteristici și funcții de top, ci și un preț care este foarte atractiv.

Multitudinea caracteristicilor prezentate, precum și avantajele oferite pe termen lung (râșniță de cafea inclusă, de exemplu) permite prepararea unei cafele de calitate premium.

Performanţe expresor DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B este un espressor de cafea care reușește să ofere un plus de valoare oricărei bucătării. Rapiditatea în prepararea cafelei, calitatea superioară a acesteia, multiplele funcții cu care este dotat și prețul sunt caracteristici care îl poziționează în topul produselor din categoria sa.

Iată care sunt elementele principale ale acestui espressor de cafea cu ajutorul cărora reușește să ofere oricărui client maximul de calitate pe care îl poți obține din boabele de cafea.

 • star
  Presiunea şi puterea

Asemenea celorlalte expressoare de cafea DeLonghi și acest model oferă o combinație “fatală” între putere și presiune. Puterea sa este peste medie (1450 W), în timp ce presiunea este standard (15 bari). Împreună, aceste elemente reușesc să ofere calitate superioară oricărui preparat din kfea.

 • star
  Alimentarea

Prezența râșniței de cafea încorporată oferă posibilitatea măcinării boabelor de cafea înainte de prepararea cafelei. Acest lucru contribuie la păstrarea prospețimii cafelei râșnite (care nu mai vine dintr-o pungă de cafea ambalată). Acesta este unul dintre modurile de alimentare a acestui expresor de cafea, celelalt fiind cu cafea deja măcinată.

 • star
  Timpul de preparare

Indiferent de tipul cafelei pe care dorești să-l prepari cu ajutorul acestui expressor de cafea, timpul de pregătire este ultra-rapid. În mai puțin de 1 minut poți obține orice fel de cafea, atât standard, cât și cappuccino, caffe lungo sau latte machiatto.

 • star
  Garanţia

Garanția standard pentru acest produs este de 24 de luni. În funcție de opțiunea de extindere a perioadei de garanție, aceasta poate ajunge la 36 de luni sau 48 de luni.

Pret expresor DeLonghi Magnifica S ECAM 22 110B

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B este foarte ușor de curățat, beneficiind de funcție de auto-curățare, de decalcifiere și clătire, care se realizează în mod automat.

În plus, rezervorul de 1,8 litri este detașabil, la fel cum este și tăvița. Aceste părți pot fi spălate într-o mașina de spălat vase, în timp ce părțile fixe se pot curăța la exterior cu o cârpă umezită în apă.

Curăţare şi mentenanţă expresor DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B

Dacă îți dorești să pregătești o gamă variată de tipuri de cafea, atunci învață cum să le prepari cu ajutorul acestui expressor de cafea de pe Youtube. Pentru programarea cantității de cafea și apă (precum și pentru funcționarea în modul ECO) găsești toate informațiile în manualul de utilizare. Pentru o funcționare cât mai eficientă este recomandată configurarea propriilor setări!

Pro Tip expresor DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B

Avantaje

Dezavantaje

 • plus
  Selector de cantitate apă, cantitate cafea și temperatură de fierbere;
 • plus
  Râșniță de cafea integrata;
 • plus
  Functii multiple de pregătire a unei game diversificate de cafea (inclusiv cappuccino și caffe lungo);
 • plus
  Auto-curățare în mod automat la fiecare pornire a aparatului;
 • plus
  Panou de control cu afișaj de tip LED;
 • plus
  Pregatire a două cești de cafea în același timp și la aceeași calitate;
 • plus
  Nivel ridicat de economisire datorită funcțiilor ECO și Stand-By;
 • plus
  Autonomie de până la 72 de ore (maxim 14 cești de cafea).
 • minus
  Greutate ridicată de 9 kilograme;
 • minus
  Are o mulțime de funcții care trebuie descoperite și setate în mod corespunzător.

Având atât de multe funcții și un nivel de utilitate extrem de bun pentru orice bucătărie, DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B este un expressor de cafea cu un preț de vânzare ridicat (2800 Ron).

Cu toate acestea, prețul său scade în perioada promoțiilor până la 1500 Ron, ceea ce constituie un preț foarte avantajos. De aceea, acest expresor de cafea este ideal de achiziționat imediat ce beneficiază de un preț redus (față de prețul de bază).

pret actual DeLonghi Magnifica S ECAM 22 110B

Dețin un astfel de model, și vreau să spun pe scurt ce-mi place la el, ce nu-mi place și eventual să fac niște recomandări.

Îmi place:

 • Construcția de calitate și modul în care au fost gândite toate piesele pentru a se îmbina perfect într-un aparat foarte compact;
 • Accesul extrem de facil la selectorul de tărie al cafelei (acest selector de fapt setează cantitatea de cafea care să fie râșnită);
Selector de tarie al cafelei DeLonghi Magnifica S ECAM
 • Filtrul inclus în pachet, care previne distrugerea aparatului cu apa dură de la robinet;
Filtru DeLonghi Magnifica S ECAM 22 110B
 • Prezența acelui tester pentru a vedea duritatea apei, testerul este lipit de manualul de utilizare în limba engleză, pe interior, și poate fi folosit pentru o singură testare; eu folosesc apă de la La Fântâna, am testat și a ieșit o duritate minimă – mică (s-a înroșit primul pătrat și puțin din al doilea, dintr-un maxim de patru pătrate);
Tester duritate apa DeLonghi Magnifica S ECAM 22 110B
 • În cutie am găsit și un set de decalcifiere, interesant;
Decalcifiant expresor DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B
 • Faptul că funcționează și cu cafea măcinată, lucru care te poate salva atunci când rămâi fără cafea boabe în casă, pur și simplu iei o cafea la 100g de la magazin și ai făcut espresso;
 • Faptul că râșnița de cafea are mai multe niveluri de măcinare și că vine deja setată din fabrică;
 • Este destul de silențios;
 • Dimineața, pornirea aparatului, curățarea automată și prepararea unei cafele durează în total cam 2 minute, cafeaua curge cam în 21 de secunde cu setările actuale; voi mai umbla însă pentru a ajunge pe la 25 de secunde timpul de curgere;
 • Deși nu prea folosesc, accesoriul pentru prepararea spumei de lapte pentru cappucino funcționează extrem de bine, presiunea este foarte mare, lucru care va ajuta la prepararea unei spume perfecte (bogate, dar nu fierbinți);
 • Îmi place că are în dotare și spațiu unde să menții cănile fierbinți, deși majoritatea nu vor beneficia de această funcție, deoarece ea presupune ca espressorul să fie mereu pornit (logic); și cum majoritatea vor folosi aparatul de 2-3 ori pe zi, nu se justifică acel consum de curent pentru beneficiul de a avea ceașca fierbinte.

Nu-mi place:

 • Faptul că după fiecare reglaj trebuie să strici vreo 2-3 cafele ca să vezi efectele, dar odată găsite setările perfecte această problemă dispare (cel puțin până se schimbă cafeaua cu altă marcă);
 • Plaja prea largă consider eu de selectare a tăriei cafelei, de la 7 la 14g de cafea; majoritatea utilizatorilor nu vor ști cât să pună, acea plajă ar trebui mult restransă, deoarece afectează calitatea cafelei; această setare este în strânsă legătură cu granulația cafelei; eu aș fi lăsat să aleagă între 8, 9 sau 10g de cafea, atât, nu m-aș fi dus până la 14; oricum, la setarea maximă e jale, îți stă inima :);
 • Combinația de setări posibile face foarte anevoioasă setarea perfectă a aparatului (se setează râșnița, cantitatea de cafea măcinată, temperatura și cantitatea de apă care curge).

Setați aparatul fără să vă zgârciți la câteva sute de grame de cafea pierdută. Faceți mai multe cafele, și important este să le gustați! Faceți câteva teste în fiecare dimineață, și notați rezultatele și setările folosite. Puteți scrie ceva de genul: râșnița la 3, aroma la 4, temp 90 grade, apă 25 secunde -> gust ușor amărui, spumă cam slabă și deschisă la culoare. Setați aparatul pentru o singură cafea și nu folosiți funcția de preparare a două cafele simultan. Sau invers, dacă faceți mai mereu câte 2 cafele, setați aparatul pentru prepararea corectă a două cafele simultan, și nu preparați doar una.

Pozele sunt făcute la aparatul meu, l-am achiziționat la un preț super bun de 1000 lei. Din ce am studiat, mai mereu se vinde cu un preț cuprins între 1300 și 1600 lei, deși prețul “recomandat” de vânzare este de 2800 lei. Este doar o chestie de marketing, prețul real al unui produs este cel cu care se vinde efectiv, iar în cazul de față prețul real este de 1300 – 1600 lei, preț mai mult decât corect pentru ce face espressorul.

 Dacă îl mai și prindeți la un super discount, bravo, luați-l imediat, că nu veți regreta!

Espressorul de cafea DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B este ideal pentru orice iubitor de cafea. În special atunci când prețul său este la reduceri, ceea ce îl face un produs de achiziționat instant (datorită unor elemente precum râșnița de cafea încorporată și caracteristicile speciale de auto-curățare și economisire). 

Este un espressor de cafea de 5 stele.

Merge bine cu acest set de cafea format din 2 piese (zaharniță și laptieră).

Leave a Comment: