Review expresor Saeco Poemia

Review expresor Saeco Poemia

Rolul unui expresor de cafea este simplu: să-ţi ofere cea mai delicioasă cafea în cel mai scurt timp. Deşi corect este termenul de “espressor”, în mod intenţionat vom folosi “espresor”, dat fiind că multe persoane îl scriu în acest mod (sau “expresor”). Aşadar, pentru a avea în fiecare dimineaţă o cafea de calitate, cu siguranţă că ai nevoie de un espresor de calitate.


Prezentare detaliată expresor Saeco Poemia


Astăzi vom discuta despre un expresor de cafea care se încadrează în categoria espressoarelor manuale. Este produs de către Saeco, unul dintre producătorii de renume internaţional în domeniu, iar principala sa calitate este că îţi oferă o cafea foarte bună la un preţ accesibil. Modelul de expresor Saeco Poemia prepară o cafea gustoasă şi aromată, cu un strat gros şi cremos, bazându-se pe o pompă de 15 bari.


Capacitatea rezervorului de apă al unui expresor Saeco pentru cafea este de 1,25 ml, puterea fiind de 950 W, cafetiera permiţând umplerea a 2 ceşti în acelaşi timp. Este un aparat de cafea destinat celor îndrăgostiţi şi care îşi doresc o kfea proaspătă în fiecare dimineaţă, fără costuri prea mari.

Prezentare detaliată expresor Saeco Poemia

Principalele funcţii expresor Saeco Poemia

Alege acest expresor Saeco din gama Philips Saeco dacă:

 • plus
  Îţi doreşti un strat cremos pentru cafeaua ta, indiferent că este cappuccino sau expresso (are un sistem de spumare profesionist);
 • plus
  Apreciezi o cafea bine făcută şi cu extra spumă, graţie dispozitivului de spumare;
 • plus
  Doreşti să pregăteşti două cafele cu un gust la fel de intens, în acelaşi timp (puţine aparate de cafea oferă acesta funcţie de preparare în tandem);
 • plus
  Apreciezi cafetierele cu accesorii incluse şi spaţiu special de depozitare pentru ceşti.

Acest expresor cafea boabe este destinat celor interesaţi să îmbine calitatea cafelei cu un preţ scăzut al aparatului. Nu este o râşniţă de cafea, ci un expresor Saeco, care se remarcă prin calitate, multiple posibilităţi de preparare a cafelei şi un preţ accesibil.

Principalele funcţii expresor Saeco Poemia

Performanţe expresor Saeco Poemia

Chiar dacă este un espresor cafea manual, sistemul de pregătire al cafelei este uşor de utilizat. Spre deosebire de un espressor automat (unde setările sunt prestabilite şi aparatul urmează de unul singur procedura de preparare a cafelei), acest expresor Saeco trebuie ghidat în procesul de pregătire a cafelei.

Cu toate acestea, graţie elementelor performante la nivel de piese, rezultatul este întotdeauna unul foarte bun.

 • star
  Presiunea şi puterea

Espresorul Saeco beneficiază de o presiune de 15 bari. Acest lucru echivalează cu o presiune constantă, chiar şi după ce aparatul a fost utilizat la o intensitate ridicată pentru mult timp. Puterea este de 950 W, ceea ce îi permite aparatului Saeco să îmbine calitatea cu elementul de economisire a energiei electrice.

 • star
  Alimentarea

Acest expresor cafea utilizează în procesul de producere a cafelei pad-uri de cafea şi cafea măcinată. Calitatea produsului final este dat şi de tipul cafelei utilizate, de prospeţimea acesteia (de preferat este cafeaua boabe proaspăt râşnită) şi de dozarea cantităţii precise în portafiltrul acestui espressor.

 • star
  Timpul de preparare

Creat pentru a scurta perioada de preparare a unei cafele de calitate, expresorul Saeco îţi oferă o cafea de calitate în maxim 3 minute (pentru întreaga procedură, inclusiv spumarea). Graţie sistemului de dozaj pentru 2 ceşti, îţi poţi bea cafeaua alături de persoana iubită.

 • star
  Garanţia

Chiar dacă nu este un expresor cafea cu râşniţă, acest expresor cafea beneficiază de o garanţie strandard de 24 de luni. Fiind un expresor Saeco de la emag, durata garanţiei poate fi dublată pentru a beneficia de toate avantajele pentru o perioadă mai îndelungată.

Performanţe expresor Saeco Poemia

Curăţare şi mentenanţă expresor Saeco Poemia

Curăţare şi mentenanţă expresor Saeco Poemia

Aflat în oferta de emag expresoare, Saeco Poemia se curăţă foarte uşor. Procedura de mentenanţă recomandă curăţarea sa post utilizare, de fiecare dată.

Pentru menţinerea expresor Saeco în cele mai bune condiţii de folosire se recomandă folosirea apei plate îmbuteliate cu o duritate medie. Este un produs care nu se poate curăţa cu ajutorul maşinii de spălat vase.

Pro Tip expresor Saeco Poemia

Butonul de spumare trebuie întors în poziţia de blocare prin răsucirea către dreapta (poziţia OFF). Nefectuarea acestei manevre va avea ca efect scurgerea apei prin dispozitivul de spumare. Chiar dacă lipseşte inscripţia ON/OFF de pe el, acest expresor cafea este unul dintre cele mai bune ca raport preţ-calitate dintre expresoarele Saeco.

Pro Tip expresor Saeco Poemia

Pro şi Contra expresor Saeco Poemia

Avantaje

Dezavantaje

 • plus
  Se poate prepara atât cafea, cât şi variaţii de genul cappuccino, latte macchiato, latte, etc.
 • plus
  Presiunea de 15 bari este mai mult decât suficientă pentru prepararea unei cafele de calitate;
 • plus
  Este un expresor cafea cu un design compact, care permite stocarea în diverse spaţii;
 • plus
  Are un stativ pentru depozitarea ceştilor şi a accesoriilor;
 • plus
  Opţiune utilizare cafea măcinată/ Easy Serving Espresso, pe paduri de cafea;
 • plus
  Extra-spumă cu ajutorul sistemului de spumare.
 • minus
  Butonul de Pornire/Închidere este poziţionat pe spatele aparatului;
 • minus
  Accesoriul de presiune este confecţionat dintr-un material plastic de calitate inferioară;
 • minus
  Butonul de poziţionare Deschis/Închis spumare lapte al acestui expresor Saeco nu are inscripţionată poziţia de deschidere/închidere;
 • minus
  După o utilizare de lungă durată începe să fie zgomotos;
 • minus
  Pompa trebuie amorsată la golirea rezervorului de apă;
 • minus
  Diferenţa de nivel între duză de infuzare şi tăviţa pentru ceşti (se recomandă utilizarea ceştilor late şi joase).
Pro şi Contra expresor Saeco Poemia

Preţul actual expresor Saeco Poemia

Poţi achiziţiona acest expresor cafea la preţul unei râşnite de cafea manuală, beneficiind de o mulţime de facilităţi în schimb. Preţul de vânzare este cuprins între 430 Ron şi 750 Ron, în care este inclusă şi garanţia. Este unul dintre espresoarele care reflectă perfect şi în mod corect raportul calitate-preţ.

Concluzie şi rating expresor Saeco Poemia

Pentru un expresor cafea, acest produs Saeco Poemia îndeplineşte toate criteriile pentru pregătirea unei game diversificate de cafea şi variaţii a acestora (cappuccino, latte macchiato, etc.). Presiunea de 15 bari asigură calitatea produsului final, iar accesoriile incluse contribuie la crearea cafelei perfecte la nivel de intensitate şi strat de spumă.

Preţul, precum şi diversele opţiuni de cafea care pot fi pregătite cu acest produs îl recomandă ca fiind un produs accesibil, cu un rating de 4 stele din 5. Expresor Saeco Poemia este ideal pentru familiile cu puţini membri şi care apreciază degustarea matinală a cafelei!

Leave a Comment: