Review expresor DeLonghi EC5.1

Review expresor DeLonghi EC5.1

Fiecare dimineaţă îţi transformă total ziua dacă te bucuri de o cafea proaspătă şi aromată! Acesta este rolul pe care îl îndeplineşte expresorul de cafea DeLonghi EC5.1, un expresor care este multifuncţional şi-şi îndeplineşte cu brio scopul. Astfel, în fiecare dimineaţă te vei delecta cu diverse variante de kfea folosind un expresor cafea boabe de cea mai bună calitate.


Prezentare detaliată expresor DeLonghi EC5.1


Chiar dacă denumirile de “expresor” sau “espresor” de cafea nu sunt cele corecte, cum multe persoane le folosesc, vom păstra de-a lungul acestui review aceşti termeni. Spre deosebire de o cafetieră, acest espressor cafea de la Delonghi beneficiază de o putere sporită (800W), un sistem de presiune constant (15 bari) şi câteva funcţii de preparare a cafelei.

Este un aparat de cafea care îmbină funcţiile unei cafetiere, adăugându-i-se diverse moduri de pregătire a cafelei. Graţie sistemului de spumare, acest expresor Delonghi permite prepararea diverselor variaţii de cafea, precum cappuccino, latte macchiato şi multe altele. Acest expresor Delonghi beneficiază de o funcţie ECO, de oprire automată, are un rezervor de apă de 0,4 litri şi permite pregătirea simultană a 2 ceşti de cafea.

Prezentare detaliată expresor DeLonghi EC5.1

Principalele funcţii expresor DeLonghi EC5.1

Folosind acest expresor Delonghi te vei bucura în fiecare zi de:

 • plus
  O gamă variată de tipuri de cafea care se obţine în doar câteva minute (selector de tipuri de cafea);
 • plus
  Un espressor cafea cu funcţii de espressor automat, dar pe care îl poţi controla după propria dorinţă;
 • plus
  Posibilitatea de a alege între folosirea de cafea măcinată şi pod-uri de cafea;
 • plus
  Funcţie dedicată pentru pregătirea unui cappuccino autentic;
 • plus
  Oprire automată pentru economisirea de energie;
 • plus
  Caracteristici de protecţie a mediului înconjurător prin funcţia ECO.

Spre deosebire de modelele de la Philips Saeco, acest expresor Delonghi beneficiază de un preţ mult mai accesibil şi câteva caracteristici unice. Funcţia ECO îi asigură acestui expresor de cafea posibilitatea de a fi prietenos cu mediul înconjurător. Considerat unul dintre produsele de clasă medie din gama espressoare, DeLonghi EC5.1 întruneşte toate condiţiile pentru a pregăti o cafea de calitate superioară.

Principalele funcţii expresor DeLonghi EC5.1

Performanţe expresor DeLonghi EC5.1

Expresorul Delonghi EC 5.1 este un sistem conceput pentru a îmbina cu uşurinţă procesul de pregătire a cafelei cu obţinerea maximului de calitate. Chiar dacă nu este un espressor profesional în totalitate, acest expresor cafea este perfect pentru gospodăriile utilizatorilor casnici.

Astfel, în doar câteva minute, oricine poate prepara o cafea de calitate la acest expresor de cafea.

 • star
  Presiunea/puterea

Este o maşină de cafea care utilizează din plin constanţa presiunii de 15 bari pentru a oferi o cafea de calitate superioară. Puterea aparatului de cafea este de 800 W, ceea ce face ca procesul de pregătire să se desfăşoare mai rapid. Fiind uşor de manevrat, acest expresor Delonghi nu necesită un timp mărit de învăţare a funcţiilor de preparare a diverselor tipuri de cafea.

 • star
  Alimentarea

Asemenea celorlalte modele (aşa cum este şi expresorul cafea saeco), acest expresor Delonghi foloseşte un sistem dublu de produse de cafea. Poţi să utilizezi cafeaua măcinată sau pod-urile de cafea, pentru versiunile speciale. Funcţia “ Cappuccino” şi filtrul special pentru prepararea diverselor tipuri de cafea sunt de real folos.

 • star
  Timpul de prepare a cafelei

Poţi pregăti o cafea de calitate în numai 3-4 minute (pentru întreaga procedură, inclusiv spumarea). Foloseşte cafea proaspăt măcinată într-o râşniţă de cafea pentru un plus de savoare. Graţie funcţiei “Self Priming”, expresor Delonghi este gata imediat pentru pregătirea cafelei.

 • star
  Garanţia

Fiind expresor cafea emag beneficiază de o garanţie de 2 ani, care poate fi extinsă pentru o perioadă de încă 2 ani. Piesele folosite pentru acest expresor cafea sunt de calitate, ceea ce înseamnă că durata de viaţă este una foarte ridicată.

Performanţe expresor DeLonghi EC5.1

Curăţare şi mentenanţă expresor DeLonghi EC5.1

Expresorul Delonghi este uşor de curăţat graţie componentelor detaşabile care îl compun. Rezervorul de apă de 0,4 litri este detaşabil, la fel şi filtrele şi tăviţa. Recomand curăţarea după fiecare utilizare pentru a se menţine în bună stare piesele.

În plus, acest expresor cafea beneficiază de funcţia ECO, care asigură păstrarea duratei de viaţă prin oprirea automată a aparatului de cafea atunci când nu este folosit. Este un produs care se poate curăţa cu ajutorul maşinii de spălat vase (numai părţile detaşabile).

Curăţare şi mentenanţă expresor DeLonghi EC5.1

Pro Tip expresor DeLonghi EC5.1

Pentru obţinerea unei versiuni de cappuccino ca la carte nu introduce prea mult în lapte dispozitivul de spumare (decât foarte puţin). Foarte important este laptele pe care îl foloseşte (cel bio dă rezultate mai bune pentru obţinerea unei spume groase şi cremoase). Foloseşte dozele speciale espresso pentru o cafea ca la un expresor profesionist.

Pro Tip expresor DeLonghi EC5.1

Pro şi Contra expresor DeLonghi EC5.1

Avantaje

Dezavantaje

 • plus
  Nivel ridicat de silenţiozitate, comparabil cu al unui espressor profesionist;
 • plus
  Spuma este groasă şi cremoasă datorită funcţiei de spumare “cappuccino”;
 • plus
  Unul dintre cele mai uşor de folosit expresoare de cafea graţie butonului unic de selecţie;
 • plus
  Dimensiuni compacte 30.5 x 25.5 x 53 cm şi o greutate scăzută;
 • plus
  Se curăţă foarte uşor datorită pieselor care sunt uşor de detaşat;
 • plus
  Butonul ECO opreşte în mod automat expresorul de cafea după 20 de minute de nefolosire.
 • minus
  Gradaţia de pe rezervorul de apă nu este atât de vizibilă;
 • minus
  Tija de la sistemul de spumare nu este atât de extinsă pe cât ar trebui;
 • minus
  Capacul expresorului Delonghi trebuie manevrat cu mult prea multă atenţie;
 • minus
  Ceştile nu se umplu în mod uniform dacă nu s-a presat în mod uniform.

Preţul actual expresor DeLonghi EC5.1

Acest expresor Delonghi are un preţ de vânzare cuprins între 195 şi 300 Ron, care îl face un produs achizitionabil imediat. Raportul preţ-calitate este unul execelent, cu această sumă putând să achiziţionezi un aparat de cafea care este uşor comparatibil cu un espressor profesional. Funcţiile unice (Cappuccino, Eco, oprire automată) sunt un plus la acest preţ, aşa că acest produs este un “must buy”, cu siguranţă.

Pretul actual expresor DeLonghi EC5 1

Concluzie şi rating expresor DeLonghi EC5.1

Pentru un expresor de cafea din categoria lui, acest expressor cafea de la Delonghi este un produs excelent. Funcţiile integrate de pregătire a diveserselor variaţii de cafea, ECO şi utilizare a unui filtru special de separare a tipului de cafea folosită sunt un mare plus al expresorului Delonghi. Acest expresor DeLonghi EC5.1 poate fi catalogat ca un produs de 4 stele din 5, iar preţul de vânzare îl face un expresor de cafea perfect pentru orice gospodărie.

Leave a Comment: