Review espressor manual Delonghi EC221.B

Review espressor manual Delonghi EC221.B

În orice bucătărie trebuie să existe un espressor manual, mai ales în bucătăriile celor pasionaţi să deguste o cafea de caliatate. Chiar dacă implică activitate fizică mai intensă decât în cazul unui espressor automat, genul acesta de espressor cafea reuşeşte să pună în valoare cafeaua boabe măcinată.


Prin pregătirea cu ajutorul presiunii (majoritatea acestor espressoare oferă o presiune de 15 bari), cafeaua îşi păstrează caracteristicile iniţiale. Bineînţeles, rezultatul este o cafea savuroasă, aromată şi cu o intensitate deosebită.

Prezentare detaliată espressor manual Delonghi EC221.B


Prezentare detaliată espressor manual Delonghi EC221.B


Iubitorii de kfea vor aprecia întotdeauna posibilitatea de a-şi prepara această licoare după propriul gust. Spre deosebire de un espressor profesionist (al cărui preţ este triplu faţă de un espressor manual), acest tip de espressor îţi oferă posibilitatea de a-ţi stabili de unul singur intensitatea cafelei.


Puterea unui astfel de aparat de cafea este de 1100 W, cu o presiune de 15 bari. Unele dintre aceste expresoare de cafea îndeplinesc şi rolul de cafetieră (permit metinerea cafelei la o temperatură constantă), aşa cum este cazul aparatului de cafea Delonghi EC221.B. Foarte important, designul este compact, ocupă foarte puţin spaţiu şi are o greutate între 3,3 kg şi dimensiuni de 240 x 270 x 305 mm.


Piesele componente sunt confecţionate din materiale de calitate medie. O atenţie deosebită este acordată pompei de presiune şi portfiltrului care este realizat din materiale de calitate superioară (inox).


Delonghi EC221.B este un espressor manual care merită achiziţionat fiindcă îţi va oferi calitate la un preţ accesibil, pentru o perioadă de timp îndelungată.

Principalele funcţii espressor manual Delonghi EC221.B

Prezenţa unui expresor cafea boabe în bucătăria ta îţi asigură întotdeauna:

 • plus
   Rapiditate în pregarirea unei cafelei deosebite, fie espresso, fie cappuccino sau alte variaţii (latte macchiato, etc.), datorită selectorului de tipuri de cafea ;
 • plus
   Posibilitatea de a obţine maximul de aromă, intensitate şi savoare din orice tip de cafea datorită tasatorului profesional;
 • plus
   Compatibilitate cu o gamă largă de cafea, de la cea măcinată şi până la cea de tip pad;
 • plus
   Control asupra modului de preparare al cafelei şi posibilitatea de a pregăti mai multe cafele în acelaşi timp.

Graţie unui sistem de presiune care acţionează prin intermediul sitelor din portfiltru, cafeaua îşi va păstra aroma şi gustul autentic. Chiar dacă nu se ridică la nivelul unui expresor semiautomat sau automat, acest espressor manual îţi va oferi calitate, performanţă şi rezultate excelente la un preţ accesibil tuturor.

Performanţe espressor manual Delonghi EC221.B

Performanţe espressor manual Delonghi EC221.B

Te poţi baza oricând este nevoie pe calitate oferită de un espressor Delonghi, chiar mai bine decât un expresor cafea Saeco.

Pentru un preţ foarte accesibil rezultatele oferite sunt dintre cele mai bune. În plus, pentru a beneficia de nivelul optim de calitate al cafelei, foloseşte cafea măcinată din clasa superioară şi o râşniţă de cafea.

 • star
  Presiunea şi puterea

Acest espressor manual se bazează pe o putere şi presiune mare pentru a acţiona asupra cafelei. Jetul de aburi şi apă sunt acţionate de puterea de 1100 W şi presiunea de 15 bari. În acest mod aroma şi savoarea cafelei este pusă în evidenţă, extrăgându-se din aceasta maximul de intenistate.

 • star
  Alimentarea

Acest expresor cafea Delonghi foloseşte alimentarea dublă (atât cu cafea măcinată, cât şi cu pad-uri de cafea). Dualitatea tipului de alimentare constituie un real avantaj, mai ales atunci când nu ai la îndemână unul dintre cele două tipuri de cafea (măcinată sau pad-uri).

 • star
  Timpul de preparare

O cafea preparată la un espressor manual nu doar că este extraordinară la gust, dar se şi pregăteşte foarte rapid. Etapa preparării exclusive a cafelei (jet de aburi peste portfiltru) durează maxim 30 de secunde. În plus, atunci când îţi doreşti variaţii de cafea, gen cappuccino sau latte macchiato, poţi folosi dispozitivul de spumare pentru a obţine o spumă cremoasă şi cu dimensiuni generoase.

 • star
  Garanţia

Acest expresor beneficiază de o garanţie standard, care se întinde pe durata a 24 de luni. În plus, atunci când se achiziţionează de la emag expresoare, garanţia standard se poate extinde pe o perioada de încă 24 de luni.

cafea la espressor manual Delonghi EC221 B

Curăţare şi mentenanţă espressor manual Delonghi EC221.B

Este un expresor de cafea care se curăţă foarte uşor. Este nevoie de o curăţare manuală, cu ajutorul jetului de apă şi a detergentului de vase.

 În cazul părţilor detaşabile (tăviţă, rezervor de apă, etc.), acestea se pot spăla în maşina de spălat vase. Se recomandă curăţarea după fiecare utilizare pentru a se prelungi durata de viaţă a aparatului.

Pro Tip espressor manual Delonghi EC221.B

Foloseşte întotdeauna cafea boabe măcinată proaspăt. Este recomandabil să ai propria râşniţă de cafea pentru a te bucura de toate proprietăţile cafelei. Pentru obţinerea unei spume cu o grosime optimă, foloseşte dispozitivul de spumare doar la suprafaţa ceştii. În plus, laptele din comerţ nu este atât de bun pentru obţinerea unei spume de calitate. Optează pentru cel bio, pentru a te bucura de o spumă cremoasă şi delicioasă.

Pro Tip espressor manual Delonghi EC221.B

Pro şi Contra espressor manual Delonghi EC221.B

Avantaje

Dezavantaje

 • plus
  Rezervorul are un volum de 1 litru, ceea ce permite prepararea unui număr mare de cafele, doar dintr-o singură alimentare;
 • plus
  Se pot pregăti diverse tipuri de cafea, la intensitatea şi cantitatea dorită de către cel care le prepară (între 30 ml –cele mai intense şi aromate şi până la 200 ml – mai puţin intense);
 • plus
  Presiunea de 15 bari este optimă pentru obţinerea unei cafele excelente;
 • plus
  Rapiditate în prepararea cafelei şi controlul întregului proces de pregătire.
 • minus
  Chiar dacă are o alimentare dublă (cafea măcinată şi pad-uri de cafea) intensitatea cafelei nu este mereu cea potrivită;
 • minus
  În timp, acestea devine zgomotos, mai ales dacă este folosit în mod intens;
 • minus
  Anumite accesorii (precum tastatorul) nu este de cea mai bună calitate;
 • minus
  Sitele din portfiltru nu sunt adaptabile, ceea ce limitează utilizarea mai multor tipuri de cafea.
Ceasca cafea la un espressor manual Delonghi EC221 B

Preţul actual espressor manual Delonghi EC221.B

Un espressor manual de genul acesta are preţul cuprins între 400 Ron şi maxim 850 Ron. Cu cât este mai ridicat preţul, cu atât vei beneficia de mai multe avantaje. Avantajele sunt date de funcţia ECO, oprirea automată sau intrarea automată în stand by, funcţia ThermoBlock sau de relgare a temperaturii apei. În general, preţul este direct proporţional cu calitatea produsului.

Concluzie şi rating espressor manual Delonghi EC221.B

Acest expresor din gama espressoare de cafea are un nivel de rating foarte bun, între 4 şi 4,5 stele din 5. Avantajele şi dezavantajele se echilibrează, reflectându-se în preţul de vânzare, ceea ce înseamnă că raportul este unul bun. Fiind un produs din gama selectă de aparate de cafea merită să fie achiziţionat, fiind o bună investiţie pentru gospodărie.

Leave a Comment: