Review expresor cafea profesional Delonghi EC221.R

Review expresor cafea profesional Delonghi EC221.R

Pentru cei care au un buget peste medie, un expresor cafea profesional reprezintă cea mai avansată metodă de a te delecta cu o cafea superioară din toate punctele de vedere. Este modalitatea cea mai avantajoasă de a beneficia de toate calităţile boabelor de kfea.

 Desigur, preţul este mult mai ridicat decât în cazul unui expresor manual obişnuit, dar rezultatele obţinute merită această investiţie.


Prezentare detaliată expresor cafea profesional Delonghi EC221.R


Asemănarea dintre un expresor cafea profesional şi un espressor automat, de exemplu, este dată de fiabilitatea sporită şi de multiplele posibilităţi de pregătire a cafelei. Desigur, fiind vorba despre un espresor manual, acesta încă se bazează pe acţiunea ta pentru a genera rezultatele dorite.

Iată cel mai demn de reţinut model de la producătorul de renume Delonghi:
Modelul de espressor Delonghi EC221.R este un aparat de cafea din clasa superioară de espressoare manual, cu un design compact, care pune în evidenţă presiunea de 15 bari. Calitatea cafelei şi a variaţiilor este sporită de prezenţa unor elemente caracteristice, precum puterea de 1100 W, sistemul anti-picurare, funcţia de stand-by şi dimensiunile restrânse (240 x 270 x 305 mm, greutate 3,3 kg).


Acesta beneficiază de o serie de opţiuni care îi permite să prepare o gamă bogată de varietăţi de cafea, inclusiv cappuccino şi espresso de o calitate deosebită. Funcţia de oprire automată îşi intră în atribuţii după 20 de minute în care aparatul nu a fost utilizat. În acest fel se economiseşte curtul electric, prelungindu-se durata de viaţă a produslui.

Dispozitivul de spumare este excelent atunci când îţi doreşti o cafea cu spumă generoasă. Atât rezervorul de apă de 1 litru, cât şi tăviţa sunt detaşabile, putând fi spălate în maşina de spălat vase.

Prezentare detaliată expresor cafea profesional Delonghi EC221.R

Principalele funcţii expresor cafea profesional Delonghi EC221.R

Este un aparat de cafea din gama emag expresoare fiind caracterizat printr-o fiabilitate crescută în raport cu un expresor cafea obişnuit.

 Piesele componente sunt de calitate superioară (inoxul predomină), iar portfiltrul beneficiază de site cu mai multe găuri, ceea ce ajută la preparea unei cafele mult mai consistentă. 

În acest mod se adaptează mai bine diverselor tipuri de cafea.

 • plus
  Cafeaua este preparată cu o presiune mărită de 15 bari;
 • plus
  Beneficiază de un portfiltru cu site de calitate şi un număr mărit de găuri care ajută la pregatirea unei cafele cu gust autentic;
 • plus
  Piesele sunt de calitate (din inox) oferindu-i aparatului o durată de viaţă mai lungă;
 • plus
  Poţi pregăti două ceşti de cafea cu o calitate superioară în acelaşi timp;
 • plus
  Oferă funcţie de stopare a supra încălzirii în timpul funcţionarii (ThermoBlock);
 • plus
  Se opreşte în mod automat sau intră în stand-by pentru a economisi energia electrică.

Desigur, preţul este mult mai ridicat decât în cazul unui espresor normal (un expresor cafea profesional poate avea preţ dublu). Cu toate acestea, calitatea cafelei se apropie de cea a unui expresor automat profesionist, iar în anumite cazuri chiar o întrece.

Principalele functii expresor cafea profesional Delonghi EC221 R

Performanţe expresor cafea profesional Delonghi EC221.R

Aplicarea unei presiuni ideale (de 15 bari) face ca puterea aburului să se disperseze maxim peste boabele de cafea pentru a se obţine maximul de rezultate.

Acest expresor cafea boabe se achita cu brio de sarcina preparării unei cafele autentice, cu un gust inconfundabil.

 • star
  Presiunea şi puterea

Face parte din gama de expresoare de cafea care sunt prevăzute cu o presiune de 15 bari. Diferenţa o face puterea dezvoltată de 1100 W, ceva mai ridicată decât la celelalte aparate Delonghi. Aceste elemente contribuie din plin la scurtarea timpului de preparare al cafelei, ajutând la obţinerea unei arome perfecte a cafelei.

 • star
  Alimentarea

Acest esspressor funcţionează cu cafea măcinată sau pad-uri de cafea. Se recomandă folosirea cafelei de calitate superioară sau a cafelei proaspăt măcinate (o râşniţă de cafea cu trepte de râşnire face minuni). Calitatea variaţiilor de cafea este dată şi de calitatea laptelui folosit (laptele bio sau cu o concentraţie mai mare de grăsime dă rezultate mai bune).

 • star
  Timpul de realizare

Un astfel de expresor cafea profesional creează o cafea de calitate în maxim 28-30 de secunde. Ai nevoie de încă 30 de secunde pentru realizarea unei spume groase şi cremoase, în special în cazul cappuccino sau al latte-lui macchiato.

 • star
  Garanţia

Utilizarea pieselor de calitate superioară în componenţa acestui produs are ca efect o durată de viaţă extinsă. În mod obişnuit un astfel de aparat de cafea beneficiază de o garanţie stas de 2 ani. Această garanţie poate fi extinsă ca urmare a obţinerii unei post-garanţii, cu o perioadă de 2 ani.

cafea la expresor cafea profesional Delonghi EC221.R

Curăţarea şi mentenanţa expresor cafea profesional Delonghi EC221.R

În general, curăţarea şi menţinerea unui expresor cafea profesional depinde de la persoană la persoană. Este recomandată ştergerea aparatului pe exterior şi evitarea curăţirii acestui atunci când este în priză sau imediat după încetarea activităţii.

Existenţa funcţiei de auto-curăţare te scuteşte de muncă, dar este recomandată curăţarea manuală săptămânală.

Pro Tip expresor cafea profesional Delonghi EC221.R

Performante expresor cafea profesional Delonghi EC221 R

Pentru obţinerea unei spume spectaculoase se foloseşte o cană din inox. Nu introduce mai mult de 5 cm tija de spumare pentru a obţine un efect de supradimensionare a spumei.

Crema este mai groasă cu atât cu cât foloseşti lapte cu o concentraţie mai ridicată de grăsime sau lapte bio.

Pro şi Contra expresor cafea profesional Delonghi EC221.R

Avantaje

Dezavantaje

 • plus
  Caracteristici multiple şi îmbunătăţiri la nivel de elemente component;
 • plus
  Funcţii de preîntâmpinare a încălzirii şi opririi în mod automat a aparatului;
 • plus
  Posibilitatea de a degusta o cafea espressor autentică;
 • plus
  Costuri scăzute şi fiabilitate sporită.
 • minus
  Greutate în prepararea multiplă de cafele la aceeaşi calitate;
 • minus
  În anumite cazuri, cafea nu este furnizată la temperatura potrivită, aşa cum este cazul unui expresor profesional;
 • minus
  Tasatorul nu sunt profesional, fiind realizat dintr-un material uşor de detriorat;
 • minus
  Preţurile de înlocuire a pieselor care se strică sunt destul de mari.
Pro si Contra expresor cafea profesional Delonghi EC221.R

Preţul actual expresor cafea profesional Delonghi EC221.R

Un astfel de espressor cafea necesită un preţ între 450 şi 1400 Ron, în funcţie de modelul oferit de producător şi de caracteristicile prezentate.

Raportul preţ-calitate este unul foarte bun, ceea ce măreşte considerabil şansele ca aceste aparate de cafea să se vândă mai rapid decât nişte cafetiere de calitate.

Concluzie şi rating expresor cafea profesional Delonghi EC221.R

Nivelul de rating al acestui expresor cafea profesional este de 4-4,5 stele din 5. Graţie unui sistem compact şi a prezenţei unor funcţii speciale, astfel de expresoare se adaptează oricărui gust în materie de pregătire a cafelei.

Leave a Comment: