Ghid achizitie expresor cafea

Ghid achizitie expresor cafea

Unul dintre obiectele electrocasnice care ar trebui să se regăsească în orice bucătărie este un expresor cafea. Conceput pentru obţinerea unei cafele cu o calitate deosebită şi într-un timp foarte scurt, rolul unui aparat de cafea este orientat către uşurarea preparării acestei poţiuni de energie. Cafeaua de dimineaţă constituie cea mai bună metodă de a începe ziua pentru 75% dintre locuitorii lumii.

Dar cum poţi alege cel mai bun expresor cafea din vasta ofertă care se regăseşte pe piaţă?

Cafeaua este una dintre cele mai populare şi comune plăceri ale oamenilor de pretutindeni. Această poţiune diferă în funcţie de tipul cafelei (soiurile Arabica şi Robustă sunt cele mai populare, dar există o mulţime de alte tipuri de cafea în funcţie de intensitate şi aromă) precum şi de modul de preparare.

De aceea, una dintre cele mai simple soluţii pentru pregătirea cafelei este cea oferită de un expresor cafea boabe. Varietatea mărcilor şi modelelor se împleteşte cu bogăţia sortimentelor de expresoare.

Iată care sunt tipurile de espressoare din care îl poţi alege pe cel potrivit nevoilor tale:

 • long-arrow-right
  Expresoare acţionate prin puterea aburului;
 • long-arrow-right
  Expresoare electrice acţionate prin puterea aburilor;
 • long-arrow-right
  Expresoare acţionate de puterea unui piston (pe bază de arc sau cu acţiune directă);
 • long-arrow-right
  Expresoare acţionate prin intermediul unei pompe electrice (semiautomat, automat şi super-automat).

În funcţie de necesităţile familiei şi bugetul pe care îl ai alocat, oricare dintre aceste aparate de cafea constituie o soluţie optimă de preparare a cafelei zilnice. Desigur, pentru a te bucura de o kfea cât mai deosebită este nevoie de un expresor care să-ţi ofere maximul de dotări la cel mai bun preţ.

Expresor de cafea care sa iti ofere maximul de dotari

Cum îţi alegi espressorul de cafea potrivit nevoilor tale?

Atunci când îţi alegi un aparat de cafea trebuie să ţii cont de nevoile tale, în primul rând. Dacă nu consumi foarte multă cafea şi preferi un preparat care să-ţi ofere savoarea maximă, atunci ai nevoie de un produs care să-ţi ofere acest lucru.

Un espressor semi-autmomat este ideal, mai ales dacă ai şi un buget pe măsură şi doreşti să-ţi impresionezi prietenii şi rudele aflate în vizită.

În cazul în care consumi multă cafea sau preferi să o împărţi des cu amicii, atunci ai nevoie de o cafetieră sau un filtru de cafea. În acest mod o să beneficiezi de o cantitate mare de kfea (10-12 ceşti) într-o perioadă scurtă de timp (maxim 10 minute). Iar intesitatea cafelei obţinute va fi mereu la un nivel foarte bun.

Unul dintre avantajele majore al espressoarelor manuale este acela că oferă un raport preţ-calitate excelent. De aceea, un expresor cafea din această categorie este preferat de foarte mulţi utilizatori.

Atunci când alegi o astfel de opţiune de pregătire a cafelei te vei bucura de:

 • check-square-o
  Rapiditate în ceea ce priveşte timpul de preparare;
 • check-square-o
  Posibilitatea de a pregăti pe lângă cafea şi diferite variaţii ale acesteia (cappuccino, latte macchiato, etc.);
 • check-square-o
  Uşurinţă în folosire şi posibilitatea de a alege între două tipuri de alimentare (cafea măcinată şi pad-uri de cafea);
 • check-square-o
  Prezenţa unor funcţii care simplifică procesul de pregătire al cafelei.

Pe baza acestor constatări este de recomandat achiziţionarea unui expresor cafea manual. Acesta îmbină într-un mod foarte util o gamă largă de funcţii şi opţiuni cu un preţ foarte accesibil. Este tipul de espressor care reuşeşte să ofere un număr sporit de avantaje pentru un preţ potrivit oricărui buzunar.

cei mai buni producători de espressoare manuale

Care sunt cei mai buni producători de espressoare manuale?

Poziţionarea într-un clasament al celor mai bune espressoare manuale este dat de:

 • check
  Experienţa în domeniu;
 • check
  Calitatea produselor;
 • check
  Diversitatea modelelor;
 • check
  Accesibilitatea şi avantajele oferite;
 • check
  Fiabilitatea şi rezistenţa la o folosire intensă;
 • check
  Raportul preţ-calitate.

Drept urmare, pe lista celor mai buni producători de cafetiere din lume se regăsesc branduri precum Philips Saeco, Delonghi şi Krups. Modelele acestor branduri sunt prezente într-un număr foarte larg în casele oamenilor de pretutindeni.

De ce să nu deţii şi tu unul dintre aceste espressoare a căror calitate este dovedită la nivel mondial?

Ce trebuie să urmăreşti atunci când îţi alegi un expresor cafea manual?

Ce trebuie să urmăreşti atunci când îţi alegi un expresor cafea manual?

Este foarte important ca în preţul unui aparat de cafea care îţi este oferit de care producător să se regăsească cât mai multe opţiuni adiţionale. Prezenţa acestora la un expresor cafea te vor ajuta să pregăteşti nu doar o cafea tradiţională de calitate, dar şi să-i păstrezi proprietăţile.

1.  Puterea şi presiunea aparatului de cafea

Trebuie menţionat că puterea unui expresor cafea începe de la 400 W (cele mai puţin putermice) şi poate ajunge până la 1500 W (cele mai puternice). Desigur, nu ai nevoie de maximul de putere pentru a pregăti cafeaua. Ca atare cele mai folosite şi preferate de utilizatori sunt modele a căror putere este cuprinsă între 900W şi maxim 1300 W). În cazul în care un astfel de espressor cafea îţi oferă puterea maximă, alături de alte opţiuni, la un preţ accesibil, atunci trebuie achiziţionat.

Presiunea unui astfel de aparat de cafea te ajută în pregătirea cafelei pentru a obţine tăria şi savoarea cea mai potrivită. În general o cafea bună se poate obţine şi cu o presiune de 9-12 bari, dar majoritatea produselor utilizează o presiune de 15 bari. În acest mod cafea obţinută îşi va menţine savoarea şi gustul originale, ceea ce înseamnă că tu o să bei o kfea abosolut minunată.

În cazul în care ai nevoie de un aparat care are o putere/presiune suficientă pentru a pregăti o cafea bună îţi recomandăm următoarele expresoare cafea emag:

 • long-arrow-right
  DeLonghi EC221.B este un expresor cafea care utilizează o putere de 1100 W, căreia i se adaugă o presiune de 15 bari. În plus, vei beneficia de opţiuni integrate precum filtru special pentru obţinerea unei cafele extra-cremoase, sistem de pregătire a unui cappuccino autentic şi funcţie ECO (care opreşte aparatul după o perioadă de neutilizare de 20 de minute).

DeLonghi EC221.B

Expresor cafea DeLonghi EC221.B
 • long-arrow-right
  Saeco Poemia HD8423/19 este unul dintre cele mai fiabile expresoare Saeco, oferindu-ţi maximul de avantaje la un preţ foarte accesibil. Pe lângă presiunea standard de 15 bari are o putere de 950W, dar este mai mult decât suficientă pentru a prepara o cafea incredibilă. În plus, îţi oferă suport pentru ceşti, filtru presurizat pentru portfiltru şi un sistem special de spumare pentru o spumă extra-groasă.

Saeco Poemia HD843/19

Expresor cafea Saeco Poemia HD8423/19
 • long-arrow-right
  Krups XP562030 este un expresor cafea care îmbină maximul de putere (1450 W) cu avantajele presiunii de 15 bari. Pentru cei pasionaţi de cafea, extra-opţiunile speciale precum extragerea cafelei în mod optimizat, prepararea variaţiilor de cappuccino şi latte macchiato, alături de un espresso clasic şi cafeaua tradiţională şi portfiltrul cu sistem compact de stranger sunt nişte facilităţi demne de menţionat.

Oricare dintre aceste expresoare de cafea reprezintă o achiziţie excelenţă şi o investiţie profitabilă.

2.  Modulul de alimentare şi posibilitatea de a prepara mai multe tipuri de cafea

Este bine ştiut faptul că majoritatea aparatelor de cafea utilizează cafeaua măcinată drept agent de alimentare. Un expresor cafea îţi va oferi întotdeauna posibilitatea de a folosi şi pad-uri de cafea. În acest mod, pe lângă cafea tradiţională din boabe proaspăt măcinate poţi prepara şi alte feluri de cafea, precum lattel macchiato, cappuccino şi espresso. Aceste emag expresoare îţi oferă această opţiune inclusă:

 • long-arrow-right
  DeLonghi Dedica EC680.M este un expresor cafea care o să te încânte atunci când vei degusta aceste variaţii de cafea. În plus, vei putea prepară 2 ceşti în acelaşi timp şi vei beneficia de extra-funcţii precum oprire automată şi ThermoBlock.
 • long-arrow-right
  Delonghi EC 191 CD face parte din gama tradiţională a produselor acestu brand, fiind un espressor Delonghi cu multiple facilităţi pe lângă dubla alimentare. Astfel, te vei putea bucura de opţiunile Self Priming, Cappuccino System, opţiunea de reglare a aburului emis, funcţie unică de selectare a opţiunilor.
 • long-arrow-right
  Saeco Poemia HD8425/19 este unul dintre produsele Saeco tipice, care se axează pe optimizarea şi eficientizarea pregătii cafelei şi a variaţiilor acesteia. Dispozitivul de spumare este foarte important, fiindcă permite obţinerea unei spume generoase. În plus, filtrul presurizat concentrează întreaga intensitate a cafelei şi o eliberează în cele două ceşti care pot fi pregătite simultan.

3.  Sistemul de spumare

Este una dintre opţiunile definitorii ale acestor espressoare de cafea. Acest sistem permite pregătirea unei cafele cu o spumă generoasă, cremoasa şi care să ofere maximul de arome şi savoare. Este un element care face diferenţa între un expresor cafea clasic şi unul care merită achiziţionat.

În acest sens, iată câteva aparate de cafea care merită studiate pentru gama variată de opţiuni de cafea care pot fi pregătite şi cărora li se poate adaugă o spumă incredibilă:

 • long-arrow-right
  Saeco Poemia HD8423/29 este unul dintre espressoarele care definesc calitatea spumei graţie unui sistem de spumare original. Prin intermediul acestui expresor cafea Saeco vei obţine acel unic efect de spumă al laptelui, specific cafelelor italiene –Pannarello.
 • long-arrow-right
  DeLonghi EC221.W este un expresor cafea emag care beneficiază de un sistem de spumare de încredere ce îţi va oferi o spumă cu extra-savoare. Fiecare ceaşcă de cafea va fi specială, graţie acestui sistem patentat şi te vei bucura de o mică doză de fericire zilnic.
 • long-arrow-right
  DeLonghi Dedica EC680.BK este un expresor cafea de calitate, căruia o să-i remarci imeadiat caracteristicile de extra-spumă obţinută prin intermediul sistemului de spumare. În plus, pentru că este cel mai mic aparat de cafea existent pe piaţă îl poţi amplasa în orice spaţiu, dar îl poţi lua cu tine şi la prieteni pentru a vă bucura de fiecare dată de o cafea cu spumă unică.

4.  Rezervorul cu apă

Acest accesoriu care se regăseşte în componenţa unui expresor cafea este important datorită funcţionalităţii sale. Cu cât este mai mare volumul, cu atât se poate prepara o cantitate mai mare de cafea fără a fi nevoie de realimentare.

Desigur, la fel de esenţială este şi existenţa unei gradaţii care să indice cantitatea de apă necesară pregătirii unui anumit tip de cafea. Un alt aspect care trebuie regăsit în cadrul unui expresor cafea este ca rezervorul să fie detaşabil. În acest fel se poate curăţa mai uşor, dar poate fi spălat cu ajutorul maşinii de spălat vase.

Bazându-ne pe acest aspect, iată care sunt acele expresoare de cafea care merită atenţie:

5.  Extra-opţiunile

Atunci când ne referim la extra-opţiunile unui expresor cafea trebuie să luăm în calcul toate acele facilităţi care ne sunt oferite faţă de standard. Un astfel de aparat de cafea care înglobează funcţiile mai sus menţionate este un produs fiabil. Dar, având extra-opţiuni, statusul său se va îmbunătăţiţi considerabil.

Iată care sunt aceste extra-opţiuni care trebuie să se regăsească la expresorul de cafea din bucătăria ta:

 • check
  Timer – este o funcţie care îţi permite să pregăteşti cafea la o anumită oră.
 • check
  Oprire automată sau intrare în stand-by – este o funcţie care facilitateaza economisirea de energie electrică atunci când aparatul nu este utilizat.
 • check
  Sistem anti-picurare – eficient atunci când nu mai ai răbdare şi vrei să deguşti o cafea înainte ca întreaga cantitate să fie pregătită. Această funcţie opreşte pierderea vreunei picături de cafea în timpul umplerii ceştii.
 • check
  Auto-curăţare – aparatul beneficiază de un senzor care indică când este timpul să se cureţe produsul. În plus, prezenţa unui astfel de senzor ajută la detectarea imediată a prezenţei depunerilor de calcar în aparat.
 • check
  Selector de aromă – în acest mod vei putea să-ţi selectezi intensitatea cafelei şi să prepari mai multe tipuri de cafea.
Caracteristici de care trebuie tinut cont atunci cand alegi un expresor cafea

Alte caracteristici de care trebuie ţinut cont atunci când alegi un expresor cafea

Un espresor este cea mai avantajoasă modalitate de a obţine cafeaua cea de toate zilele fără prea multă bătaie de cap. În plus, tu, beneficiarul acestei cafelei te vei afla în poziţia de a controla întreg procesul de pregătire al cafelei. Spre deosebire de prepararea cafelei la ibric, aici vei avea totul la îndemână.

Vei putea seta cantitatea de apă, graţie indicatorului de apă. Dozajul cantităţii de cafea se va face foarte rapid, iar prin intermediul tasatorului o vei putea compacta în interiorul portfiltrului pentru obţinerea maximului de aromă. În nici mai puţin de 30 de secunde vei beneficia de o cafea excelentă, acesta fiind rezultatul muncii tale.

În afară celor mai sus menţionate, atunci când îţi alegi espressorul de cafea trebuie sat îi cont şi de alte aspecte. De fapt, cu cât aparatul va beneficia de mai multe caracteristici care te vor ajuta atât în procesul de pregătire, cât şi în cel de întreţinere al expresorului de cafea, cu atât mai bun va fi produsul.

Aşadar, ţine cont şi de:

1.  Designul aparatului de cafea

Este foarte important ca aparatul cu ajutorul căruia îţi vei pregăti cafeaua să aibă un aspect plăcut şi încântător din punct de vedere estetic. Desigur, contează foarte mult calitatea cafelei, dar parcă nu ţi-ar plăcea să bei o cafea de la un expresor cafea care nu te atrage vizual, nu?

Dimensiunile acestuia sunt la fel de importante, fiindcă nu îţi doreşti ca acest expresor de cafea să ocupe un spaţiu prea extins. De exemplu, un expresor cafea care este recomandat pentru dimensiunile sale şi designul foarte atrăgător este DeLonghi Dedica EC680.BK, care nişte dimensiuni foarte slim (149 x 330 x 305 mm). 

În plus, designul său este apetisant şi te va încânta cu o mulţime de plusuri (1450 W putere, funcţie ThermoBlock, oprire automată, sistem de alimentare dual şi funcţie de stand-by).

2.  Păstrarea cafelei la temperatura optimă de servire


Atât timp cât ştii că aparatul tău îţi asigura nu doar cea mai bună cafea, dar ştie şi să se îngrijească de modul în care aceasta se va păstra caldă, atunci sigur acel expresor cafea este ceea ce îţi doreşti.

Funcţii precum Thermoblock te vor ajuta să te bucuri de o cafea caldă chiar şi atunci când te-ai luat cu treaba şi ai uitat de porţia ta zilnică de fericire. 

DeLonghi Dedica EC680.M se dovedeşte un aparat de cafea care se încadrează cu brio la acest aspect. În plus, designul extrem de compact şi multiplele funcţii îl fac un expresor cafea demn de a fi prezent în bucătăria ta.

3.  Uşurinţa în curăţare şi mentenanţă a expresorului

Este foarte important ca al tău expresor cafea să poată fi curăţat cu uşurinţă. Pentru cei care nu au timp de o curăţare manuală (reţine că este recomandat să cureţi aparatul după fiecare utilizare, mai ales portfiltrul) este esenţial ca acesta să aibă părţi detaşabile ce se pot spăla cu ajutorul maşinii de spălat.

4.  Funcţii care permit prelungirea duratei de viaţă a expresorului

Funcţiile de intrare în stand-by şi de oprire automată de la un expresor cafea nu sunt utile doar pentru economisire. Acestea sunt importante şi pentru prelungirea duratei de viaţă a aparatului. Astfel de funcţii folosesc şi pentru asigurarea unui nivel ridicat de siguranţă în exploatare.

Garantia pentru un expresor cafea

Garanţia pentru un expresor cafea

Garanţia oferită pentru un expresor cafea este foarte importantă. De obicei, un aparat de cafea beneficiază de o garanţie standard, de 24 de luni. Pentru anumite produse se acordă şi opţiunea de extindere a acestei garanţii, aşa că poţi opta pentru încă 2 ani de garanţie în plus.

cafea expressor

Este foarte important ca un expresor cafea să fie menţinut în condiţii normale de folosire şi curăţat aşa cum este prevăzut în instrucţiunile de utilizare. Corecta mentenanţă îi asigura produsului prezervarea caracteristicilor în timp şi îi menţine la un nivel optim de rezistenţă.

Preţ expresor cafea

Un astfel de produs are preţul cuprins între 400 şi 1200 Ron, în funcţie de dotări şi caracteristici. Fiecare expresor cafea este recomandat pe baza raportului calitate-preţ, fiind cel mai bun din categoria sa.

Top 3 expresoare de cafea recomandate

Bazându-ne pe caracteristicile prezentate şi dezbătute mai devreme, iată care este topul celor mai avantajoase 3 aparate de cafea:

Expresor cafea DeLonghi Dedica EC680.BK

Este tot ceea ce şi-ar putea dori un iubitor de cafea în bucătăria sa. Poate fi considerat un expresor cafea Delonghi de elită, care îmbină caracteristicile unui expresor standard cu o multitudine de extra-opţiuni. Designul său este foarte îmbietor, are dimensiuni minuscule (149 x 330 x 305 mm), fiind considerat cel mai mic de pe piaţă din categoria sa.

Îţi oferă avantajul unui rezervor de 1,4 litri, alimentare duală (cafea măcinată şi pad-uri de cafea), are extra-opţiuni precum ThermoBlock, oprire automată şi stand-by. Poţi prepara atât cafea clasică, expresso, cât şi cappuccino şi alte variaţii de cafea. Puterea sa este maximală (1450 W), aşa că te poţi baza oricând pe calitatea şi rapiditatea acestuia.

Expresor cafea DeLonghi EC221.B

Unul dintre aparatele de cafea care te vor uimi cu performanţele sale şi care are cel mai bun raport preţ-calitate. Este operat cu o putere de 1100 W, are un rezervor de 1 litru şi îţi oferă o mulţime de extra-opţiuni. Vei beneficia de funcţia de oprire automată şi de un sistem anti-picurare. În plus, dimensiunile sale (240 x 270 x 305 mm) sunt ideale pentru a-l face uşor de amplasat în spaţii înguste.

Poţi prepara cu ajutorul lui atât cafea clasică, cât şi variaţii (espresso şi cappuccino); are un sistem de spumare dedicat obţinerii extra-spumei. Utilizează atât pad-uri de cafea, cât şi cafea măcinată, iar atunci când îţi doreşti să gusti cafeaua în compania cuiva, poţi prepara 2 ceşti în acelaşi timp.

Expresor cafea Saeco Poemia HD8423/19

Este un expresor cafea fiabil, care are o putere de 950 W. Graţie prezenţei extra-opţiunilor poţi prepara atât cafea tradiţională, cât şi cappuccino şi latte macchiato. În plus are un sistem de menţinere a apei la o temperatură foarte ridicată, aşa că poţi prepara şi ceai. Rezervorul are o capacitate de 1,25 litri, iar sistemul de spumare îţi permite să obţii o cremă groasă şi savuroasă.

Are un design foarte încântător din punct de vedere vizual, iar dimensiunile sale (200 x 265 x 297 mm) îţi permit să-l aşezi oriunde în bucătărie. Graţie elementelor componente, durata sa de viaţă este extinsă, mulţi utilizatori menţionând fiabilitatea sporită şi rezistenţa în timp.

Atunci când îţi doreşti un expresor cafea este foarte important să-l alegi pe cel mai bun!

Tu pe care dintre acestea l-ai ales?


Leave a Comment: