Review aparat cafea Philips Daily Collection

Review aparat cafea Philips Daily Collection

Cafeaua se dovedeşte pentru mulţi dintre noi o adevărată pasiune. Gustul, savoarea, aroma, intensitatea şi mirosul reprezintă nişte caracteristici care ne oferă o motivaţie zilnică. De aceea, pentru a ne bucura la adevărata valoare de cafea este nevoie de un aparat cafea de calitate pentru a o prepara.

De multe ori, atunci când avem invitaţi, o cafetieră ne ajută să rezolvăm într-o perioadă de timp redusă preprarea cafelei. În plus, pe lângă cantitatea pregătită, vom avea parte şi de calitatea dorită, dat fiind că multe dintre aceste cafetiere beneficiază de diverse opţiuni.

Cafetiere ce beficiaza de diverse optiuni


Prezentare detaliată aparat cafea Philips Daily Collection


Este foarte important ca atunci când îţi achiziţionezi un aparat de cafea să ştii care este scopul pentru care-l cumperi. Pentru familiile cu membri numeroşi sau pentru cei cu prieteni mulţi şi cărora le place cafeaua, un aparat cafea este ideal. Cantitatea marea de cafea pe care o poţi prepara, calitatea acesteia, opţiunile de păstrare a cafelei la temperatura optimă ori siguranţa în manipulare sunt câteva dintre criteriile de care trebuie să ţii cont.

În general, un aparat cafea, aşa cum este Philips Daily Collection HD7470/20 (unele dintre cele mai bune sunt produse de către philips saeco) poate prepara până la un maxim de 12 ceşti de cafea. Desigur, atunci când optezi pentru o cantitate mai redusă, vei beneficia de o intensitate mai profundă (ca şi cum ai folosi un espressor de cafea). Majoritatea acestor produse beneficiază de senzori de autocurăţare care te ajută la menţinerea aparatului în bune condiţii de funcţionare pe termen lung.

Nu trebuie uitat tipul de cană filtru cafea, care poate fi realizat din sticlă sau din oţel inoxidabil.

Acesta din urmă are rolul unui termos, păstrând temperatura cafelei la un nivel constant. Funcţii precum indicatorul nivelul apei, oprire automată, anti-picurare, plită de menţinere a temperaturii sunt opţiuni demne de luat în calcul pentru aparatul tău de cafea.

Acest aparat cafea îţi mai oferă şi un rezervor cu o capacitate de 1,2 litri, o putere de 1000 w, având o greutate de numai 1, 42 kg şi dimensiuni foarte compacte (320 x 210 x 240).

Prezentare detaliată aparat cafea Philips Daily Collection

Principalele funcţii aparat cafea Philips Daily Collection

Un aparat de cafea de genul acesta este o alegere recomandată pentru cei cărora le place să savureze cafeaua de dimineaţă alături de familie şi prieteni.

Ceea ce înseamnă că atunci când foloseşti acest produs vei avea parte de:

 • plus
   O cantitate mare de cafea preprata - spre deosebire de un expresor cafea boabe (unde poţi prepară maxim 2 ceşti de kfea simultan), în cazul unui aparat cafea poţi pregăti până la 12 ceşti de cafea- capacitate rezervor de 1,2 litri;
 • plus
   Menţinerea cafelei la o temperatură optimă pentru o perioadă de timp determinată;
 • plus
   Pregătirea unei cantităţi mari de cafea într-un interval de timp scăzut datorită fiabilităţii sporite şi funcţiei de încălzire rapidă (maxim 10 minute);
 • plus
   Posibilitatea de selectare a intensităţii cafelei, prin stabilirea cantităţii de cafea în mod proporţional cu numărul de ceşti.

Performanţe aparat cafea Philips Daily Collection

Aşa cum este foarte important să foloseşti o cafea de calitate (proaspăt măcinată la o râşniţă de cafea), la fel de importante sunt aceste caracteristici pentru un aparat cafea:

 • star
  Puterea

Rolul acesteia în prepararea unei cafele de calitate, într-o perioadă de timp cât mai scurtă este hotărâtor. Acest aparat de cafea de la Philips are o putere de 1000 W, acest element ajutând la încălzirea rapidă a apei pentru cafea.

 • star
  Cantitatea de cafea preparată

În medie, numărul de ceşti care se pot umple cu cafeaua dintr-un rezervor de 1,25 litri este de 10-12. Rezervorul de la această maşină de cafea are o capacitate de 1,25, ceea ce înseamnă în mod garantat obţinerea maximului de 12 ceşti de cafea. Intensitatea cafelei este direct proporţională cu cantitatea de apă şi cafea folosite, dar şi cu calitatea aparatului.

 • star
  Timpul de preparare

Pentru pregătirea cantităţii maxime de cafea este nevoie de o perioadă de timp de până la 10 minute. Această cafetieră Philips permite pregătirea cantităţii maxime în 10 minute) durata poate scădea sau creşte.

 • star
  Garanţia

În medie, garanţia pentru un astfel de produs este de 24 luni. În condiţiile în care se solicită post-garanţie, durata se extinde cu maxim 2 ani. Desigur, aceasta fiind o marcă de calitate superioară, care foloseşte piese din materiale de calitate, va rezista chiar şi dublul garanţiei extinse.

Curăţare şi mentenanţă aparat cafea Philips Daily Collection

Curatare si mentenanta aparat cafea Philips Daily Collection

Un aparat cafea se curăţă uşor, de preferat fiind curăţarea manuală. Cănile termoizolante se manipulează cu atenţie, mai ales dacă sunt din sticlă. Pentru produsele care sunt dotate cu senzori de curăţare, mentenanţa este mai facilă, dat fiind că intră în acţiune automat funcţia de auto-curăţare.

Nu se recomandă spălarea la maşina de spălat vase decât a părţilor detaşabile, care sunt confecţionate din materiale rezistente.

Pro Tip aparat cafea Philips Daily Collection

Pro Tip aparat cafea Philips Daily Collection

Cafetierele care sunt dotate cu o cană din material metallic (oţel inoxidabil) sunt mult mai practice. Pe lângă faptul că se curăţă uşor, nu necesită o atenţie sporită atunci când sunt utilizate sau curăţate. În plus, acestea asigură o menţinere mult mai bună (ca timp şi temperatură) a cafelei.

Pro şi Contra aparat cafea
Philips Daily Collection

Avantaje

Dezavantaje

 • plus
  Poţi prepară o cantitate mare de cafea într-o perioadă de timp redusă;
 • plus
  Siguranţă maximă în exploatare, în special în cazul aparatelor dotate cu funcţia de oprire automată şi sistem anti-picurare;
 • plus
  Rezervor cu o capacitate mărită (până la 1,25 litri), care permite pregătirea unei cantităţi mari de cafea (până la 12 ceşti);
 • plus
  Funcţie de menţinere a cafelei la o temperatură optimă pentru servire.
 • minus
  Cana din sticlă se poate sparge uşor şi necesită atenţie sporită în manevrare;
 • minus
  Lipsa senzorilor de auto-curăţare necesită verificarea aparatului mult mai des;
 • minus
  În cazul aparatelor de cafea cu funcţii multiple şi cană termoziolanta de calitate, preţul de vânzare este peste medie;
 • minus
  Nu permite controlul exact al intensităţii şi aromei cafelei preparate.
Pret concluzie si rating aparat cafea Philips Daily Collection

Preţul actual aparat cafea Philips Daily Collection

Preţul unui aparat cafea de genul acesta se situateaza între 100 şi 500 Ron, în funcţie de marcă, dotări şi extra-opţiuni. Calitatea influenţează în mod direct preţul, în special dacă produsul este realizat din oţel inoxidabil.

Concluzie şi rating aparat cafea Philips Daily Collection

Acest aparat de cafea de calitate poate ajunge şi până la 4,5 stele în ceea ce priveşte nivelul de rating. Este unul dintre cele mai bune produse din această categorie prezentând opţiuni de auto-curăţare, oprire automată, încălzire şi menţinere a temperaturii şi un rezervor care permite pregătirea unui număr mare de cafele.
Bazându-ne pe caracteristicile prezentate, acesta esta una dintre cele mai avantajoase opţiuni de aparat cafea.

Leave a Comment: