Review aparate cafea DeLonghi Brillante

Review aparate cafea DeLonghi Brillante

În momentul în care ţi-ai propus să-ţi cumperi o cafetieră vei avea de ales între zeci de modele de aparate cafea. Fiecare dintre aceste cafetiere te vor atrage cu un design compact, uneori futurist, precum şi cu o serie de diverse extra-opţiuni.

 Alegerea trebuie făcută în funcţie de facilităţile oferite:

 • check-square-o
  Cantitatea de cafea care se poate prepară la un singur rezervor;
 • check-square-o
  Puterea dezvoltată care este direct proporţională cu eficienţa aparatului;
 • check-square-o
  Prezenţa unor extra-opţiuni esenţiale (auto-curăţare, anti-picurare, oprire automată, selector de tărie şi aromă);
 • check-square-o
  Funcţia de timer care permite pregătirea automată a cafelei la o oră stabilită.

În plus, la fel de demne de luat în calcul sunt şi unele funcţii precum plita încălzită, tipul de cană filtru cafea sau filtrul de apă. Un produs care întruneşte toate aceste caracteristici este un produs care trebuie cumpărat imediat.

Prezentare detaliată aparate cafea DeLonghi Brillante ICMJ 210.WH


Prezentare detaliată aparate cafea DeLonghi Brillante ICMJ 210.WH


În materie de aparate cafea, Philips saeco şi Delonghi sunt printre cele mai populare branduri. Prezenţa unor elemente adiţionale faţă de alte mărci şi modele, clasează aceste cafetiere emag printre cele mai căutate produse din categoria lor. Fiecare dintre modelele de vârf ale acestor mărci beneficiază de o serie de facilitate care le diferenţiază în mod clar.


În primul rând este vorba despre aspectul şi designul exterior. Cafetieră DeLonghi Brillante beneficiază de un design compact, care permite plasarea în tot felul de spaţii. Rezervorul de apă este plasat în spate, având o capacitate de 1,25 litri; în cazul Delonghi, volumul oferit de acest tip de aparat de cafea a fost mereu unul larg. Produsul permite realizarea a 10-12 ceşti de cafea pe baza cantităţii de apă din rezervor.


În al doilea rând, acest aparat din gama aparate cafea oferă o configuraţie solidă, piesele utilizate fiind o combinaţie de oţel inoxidabil, cană filtru cafea din sticlă şi elementele din plastic solid. Funcţii precum anti-picurare, anti-alunecare, indicator cantitate apă sau oprire automată ajută la prepararea în condiţii de siguranţă şi de calitate sporite. Cafetiera Delonghi are dimensiuni compacte (170 x 274 x 346 mm) şi o greutate de numai 2,2 kg.


Nu în ultimul rând, puterea este unul dintre elementele care servesc la creşterea eficienţei în prepararea cafelei. Acest model dezvoltă o putere de 1000 W, mai mult decât suficientă pentru pregătirea cu rapiditate a 10-12 ceşti de cafea în maxim 10 minute.

Prezentare aparate cafea DeLonghi Brillante ICMJ 210.WH

Principalele funcţii aparate cafea DeLonghi Brillante ICMJ 210.WH

Atunci când prepari cafea pentru mai multe persoane un aparat de cafea de genul acesta este cel mai eficient ajutor. 

Ai nevoie doar de o râşniţă de cafea (pentru măcinat boabele) ori de o pungă de cafea de calitate şi poţi trece la treabă. În momentul în care cafetiera a intrat în acţiune vei putea să:

 • plus
  Beneficiezi de numărul maxim de ceşti de cafea în numai 10 minute, graţie sistemului de optimizare a timpului de pregătire;
 • plus
  Să stabileşti cu exactitate care va fi intensitatea cafelei şi cantitatea exactă (cana filtru cafea are o gradaţie pentru cantitatea corespunzătoare);
 • plus
  Să menţii cafeaua la o temperatura optimă de servire pentru o perioadă îndelungată de timp graţie cănii termoizolate sau a plitei încălzite;
 • plus
  Să serveşti o cană de cafea oricând doreşti datorită sistemului anti-picurare care permite interacţiunea cu aparatul fără să se verse niciun strop de cafea.
kfea la filtru

Desigur, pentru cei care apreciază întreg procesul de pregătire al cafelei (având chiar un ritual în acest sens) o cafetieră cu râşniţă este ideală. Preţul unui astfel de produs este dublu faţă de cel al unui aparat de cafea normal, ceea ce nu justifică investită. Oricare dintre aceste produse se încadrează perfect în standardele de calitate, chiar şi atunci când utilizezi o kfea de calitate medie.

Performanţe aparate cafea DeLonghi Brillante ICMJ 210.WH

De cele mai multe ori, în cazul unor astfel de produse, calitatea cafelei obţinute o întrece pe cea obţinută de la un automat cafea.

Faptul că poţi selecta nivelul de intenistate, aroma şi savoare îţi permite să obţii o cafea mai puternică sau mai slabă, după dorinţă.

 • star
  Puterea

DeLonghi Brillante face faţă cu brio provocării de a prepara într-un timp limitat numărul maxim de cafele. Totul se datorează puterii de 1000 W dezvoltată de fiecare dintre aceste aparate cafea. În acest fel, instrumentul se încălzeşte foarte rapid şi permite pregătirea cantităţii maxime de cafea foarte repede.

 • star
  Cantitatea de cafea preparată

Dat fiind faptul că rezervorul de apă are o capacitate de 1,2 litri, cantitatea de cafea care se poate prepară este de maxim 10-12 ceşti. Pentru zilele în care ai musafiri sau doreşti să bei o cafea cu amicii sau rudele, un astfel de aparat este un ajutor de nepreţuit.

 • star
  Timpul de preparare

Durata maximă de pregătire a cafelei (pentru cantitatea maximă) este de 10 minute. În funcţie de gradul de selecţie a aromei şi a intensităţii, durata de timp poate scădea proporţional.

 • star
  Garanţia

Perioada de garanţie standard este de 2 ani. Toate aceste produse oferite de Delonghi beneficiază de aportul pieselor de calitate (peste nivelul mediu din categoria lor), ceea ce înseamnă în mod automat o durată de viaţă mai îndelungată. În plus, garanţia-tip se poate prelungi pentru încă 2 ani.

Curăţare şi mentenanţă aparate cafea DeLonghi Brillante ICMJ 210.WH

Curăţare şi mentenanţă aparate cafea DeLonghi Brillante

Acest aparat de cafea se curăţă foarte uşor, iar părţile detaşabile, precum cană filtru cafea se pot spăla în maşina de spălat vase.

Este recomandată spălarea rezervorului de apă după fiecare utilizare pentru a se evita depunerile de resturi de cafea pe pereţii vasului.

Pro Tip aparate cafea DeLonghi Brillante ICMJ 210.WH

Pro Tip aparate cafea DeLonghi Brillante ICMJ 210.WH

Alegerea unei cafetiere cu cană din sticlă poate reprezenta un avantaj doar în ceea ce priveşte aspectul. O astfel de cană este foarte sensibilă şi necesită atenţie mărită atât la spălare, cât şi la manevrare. În plus, contribuie la creşterea preţului. Alege un produs cu o cană de tip termos, care are proprietăţi termoizolante şi ajută la menţinerea temperaturii cafelei.

Pro şi Contra aparate cafea DeLonghi Brillante ICMJ 210.WH

Avantaje

Dezavantaje

 • plus
  Timpul scăzut de preparare a cafelei;
 • plus
  Permite pregătirea unei cantităţi mari de cafea în acelaşi timp (10-12 căni de cafea);
 • plus
  Oferă posibilitatea degustării unei cafele înainte de finalizarea procesului de pregătire a întregii cantităţi graţie funcţiei anti-picurare;
 • plus
  Beneficii în ceea ce priveşte menţinerea cafelei la o temperatură constantă pentru o perioadă mai indleungata.
 • minus
  Imposibilitatea de a pregăti variaţii de cafea, precum cappuccino sau latte macchiato, ca în cazul unui espressor;
 • minus
  Calitatea cafelei se diminuează la prepararea unei cantităţi mai mari;
 • minus
  Necesită schimbarea filtrelor de cafea;
 • minus
  Nu are o serie de funcţii importante, precum timer, selector de tărie a aromei, etc.
Concluzie si rating aparate cafea DeLonghi Brillante ICMJ 210.WH

Preţul actual aparate cafea DeLonghi Brillante ICMJ 210.WH

Gama de preţuri pentru un astfel de aparat cafea este cuprinsă între 150 şi 550 Ron. Valoarea produselor este evidenţiată de preţul de vânzare, ceea ce înseamnă că aparatele de calitate superioară sau premium preţul oferă un raport calitate/preţ corect.

Concluzie şi rating aparate cafea DeLonghi Brillante ICMJ 210.WH

Această cafetieră se încadrează la un nivel de rating de 4,5-5 stele din 5. Valoarea maximală este dată de calitatea superioară şi de eficienţa rezultatelor obţinute. Un astfel de produs din gama de aparate cafea este o investiţie care merită făcută şi oferă un grad ridicat de rentabilitate pe termen lung.

Leave a Comment: