Review espressor cafea Krups Calvi XP3440 Silver

Review espressor cafea Krups Calvi XP3440 Silver

Un espressor cafea aduce într-o locuinţă un plus de bună dispoziţie la începutul fiecărei zile. Celor care preferă o cafea de calitate, în care proprietăţile energetice şi curative să fie puse în valoare, un aparat de cafea este tot ceea ce le trebuie. Nu este nevoie de un espressor cafea profesionist, fiindcă unul de calitate, chiar manual, îşi va face treaba într-un mod exemplar.


Prezentare detaliată espressor cafea Krups Calvi XP3440 Silver


Pentru persoanele energice şi care pun preţ pe acţiune, un espressor cafea boabe este ideal. Nivelul de interacţiune sporit şi plăcerea de a prepara propria-ţi kfea sunt incomparabile. Nu ai nevoie de o cafetieră cu funcţii multiple, ci de un expresor pe care-l poţi exploata la maxim şi care să pună în valoare cafea proaspăt măcinată.

Un espressor cafea îţi va oferi de fiecare dată:

 • check-square-o
  Plăcerea de a-ţi presa singur cafeaua boabe prin folosirea propriei energii (prin acţiunea presiunii de 15 bari);
 • check-square-o
  Posibilitatea de a pregăti o cafea după propria dorinţa, la o intensitate şi aromă specificate;
 • check-square-o
  Manevrarea simplă (printr-o râşniţă cafea manuală) a aparatului de cafea şi o curăţare simplă şi rapidă, de fiecare dată;
 • check-square-o
  Diverse tipuri de preparate de cafea, inclusiv cappuccino şi latte macchiato, cu o spumă considerabilă graţie sistemului de spumare inclus.

Un espressor cafea este un univers care ascunde arome şi esenţe profunde, care se dezlănţuite în fiecare dimineaţă. Krups Calvi XP3440 Silver are un design compact (dimensiuni foarte restrânse), o putere de 1460 W şi-ţi oferă posibilitatea de a pregăti până la 12 ceşti de cafea dintr-un singur rezervor (acesta are o capacitate de 1,1 litri).

prezentare espressor cafea Krups Calvi XP3440 Silver

Principalele funcţii ale unui espressor cafea Krups Calvi XP3440 Silver

Acest model de la Krups îţi garantează că rezultatele vor fi întotdeauna cele dorite. Ceea ce este mai important este modul în care îţi este facilitată procedura de preparare a cafelei.

Multe astfel de cafetiere beneficiază de:

 • plus
  Un mâner pentru manipularea acestui espressor cafea în timpul procesului de pregătire a cafelei;
 • plus
  Un piston puternic pentru a genera presiune (presiunea de 15 bari este ideală pentru prepararea unei cafele de calitate, intensă şi cremoasă);
 • plus
  Un bolier pentru încălzirea apei pentru a o aduce la temperatura ideală şi pentru a genera presiune;
 • plus
  O garnitură şi un portfiltru pentru diverse părţi ale procedurii de preparare a cafelei.
Funcţii ale unui espressor cafea Krups Calvi XP3440 Silver


Acest model de espresor Krups îţi oferă posibilitatea de a pregăti atât cafea espresso, cât şi variaţii de tipul cappuccino.

Acesta are o presiune de 15 bari, un sistem integrat de spumare, poţi folosi atât cafea măcinată, cât şi pad-uri de cafea, oferindu-ţi posibilitatea de a pregăti în acelaşi timp 2 cafele la aceeşi intensitate şi aromă.

Performanţe espressor cafea Krups Calvi XP3440 Silver

Considerat a fi parte din gama de expresoare de cafea de calitate, acest aparat de cafea îmbină rapiditatea modului de preparare a cafelei cu calitatea acesteia.

Fiind un espressor care are un raport preţ-calitate foarte avantajos, acesta prezintă şi câteva caracteristici foarte avantajoase:

 • star
  Presiunea şi puterea

În cazul tuturor acestor expresoare furnizate de Krups este de remarcat prezenţa presiunii de 15 bari care permite pregătirea mult mai rapidă a cafelei. Puterea lor variază în funcţie de model acest espresor cafea Krups are 1460 W, fiind de departe unul dintre cele mai puternice espressoare din clasa lui). Aceste caracteristici asigură cafelei savoarea, textura şi aroma dorită.

 • star
  Alimentarea

Toate modelele de espressoare Krups îţi oferă posibilitatea de a utiliza atât cafea măcinată, cât şi pad-uri de cafea. În funcţie de intensitatea şi tăria cafelei, poţi ajusta cantitatea de cafea din portfiltru. În acest mod vei determina cât de puternică va fi cafeaua pe care o vei degusta.

 • star
  Timpul de preparare

În mod obişnuit întreaga procedură durează maxim 2-3 minute. Graţie caracteristicilor fiecărui tip de espressor cafea, timpul poate fi ajustat. Perioada exactă de pregătire a cafelei cu ajutorul lui Krups Calvi XP3440 Silver durează aproximativ 30 de secunde. Acestei perioade i se adaugă etapa de spumare, care este condiţionată de cremozitatea stratului de spumă.

 • star
  Garanţia

Dacă îţi achiziţionezi de la emag espressor, atunci vei observă că perioada de garanţie standard este de 24 de luni. În plus, pentru aceste emag expresoare poţi beneficia de încă 24 de luni post-garanţie.

Performanţe espressor cafea Krups Calvi XP3440 Silver

Curăţare şi mentenanţa espressor cafea Krups Calvi XP3440 Silver

În cazul modelelor cu părţi detaşabile (rezervor, tăviţă, tasator), aceste elemente pot fi curăţate cu ajutorul maşinii de spălat. În cazul celor care nu au elemente detaşabile, curăţarea şi metenanta se efectuează foarte uşor, cu ajutorul unor carpe speciale şi a detergentului de vase.

Este recomandată curăţarea după fiecare utilizare pentru menţinerea în bună funcţiune a aparatului de cafea.

Pro Tip espressor cafea Krups Calvi XP3440 Silver

Curăţare şi mentenanţa espressor cafea Krups Calvi XP3440 Silver

În general este recomandat să foloseşti pentru acest tip de espressor cafea lapte cu un conţinut mediu de grăsime. Pentru o spumă mai cremoasă este recomandată utilizarea sistemului de spumare doar la suprafaţa ceştilor.

Cafea Krups Calvi XP3440 Silver

Pro şi Contra espressor cafea
Krups Calvi XP3440 Silver

Avantaje

Dezavantaje

 • plus
  Preţ accesibil în comparaţie aparatele de cafea profesioniste;
 • plus
  Obţinerea unei cafele de calitate, comparabilă la gust şi savoare cu cele de la un espressor automat;
 • plus
  Uşurinţa în utilizare şi timpi foarte buni în pregătirea cafelei;
 • plus
  Posibilitatea de a pregătit în mod simultan 2 cafele.
 • minus
  Folosirea pe termen îndelungat şi exploatarea la maxim generează uzarea mai rapidă a anumitor piese componente;
 • minus
  Apariţia unui zgomot deranjat în timp;
 • minus
  Necesită folosirea unei cafele de calitate pentru a se obţine rezultate pe măsură;
 • minus
  Rezultatele nu sunt optime dacă se prepară mai multe cafele în cadrul aceleaşi sesiuni.

Preţul actual espressor cafea Krups Calvi XP3440 Silver

Preţul unui espressor cafea Krups Calvi XP3440 Silver se situează între 350 Ron şi 750 Ron, în funcţie de caracteristicile dorite. Diferenţa de preţ o oferă prezenţa anumitor caracteristici care sporesc posibilităţile tehnice ale espressorului.

Concluzie şi rating espressor cafea Krups Calvi XP3440 Silver

Un espressor cafea este o alegere excelentă pentru orice locuinţă. Raportul foarte bun între preţ şi calitate, precum şi avantajele oferite clasifică modele mai sus prezentate ca fiind de 4 stele din 5. Oricare ar fi alegerea ta, un astfel de aparat de cafea îşi va dovedi utilitatea în fiecare dimineaţă!

Leave a Comment: